Τσαρτσαρής στο Prasinoforos.gr: «Προσπάθησα να προστατεύσω τον Μήτογλου»

  Ο Κώστας Τσαρτσαρής μιλάει αποκλειστικά στο Prasinoforos.gr ανήμερα της σπουδαίας αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι Μιλάνο. Τι δηλώνει για τον Ντίνο Μήτογλου, την επιρροή του Ρικ Πιτίνο αλλά και για τον σημερινό κρίσιμο αγώνα των «πρασίνων».

  Επιμέλεια: Βασίλης Ντούτσης

  Αναλυτικά:

  Για την μεγάλη εμφάνιση του Μήτογλου στο Καλίνιγκραντ:

  «Η όλη του εμφάνιση και όλο αυτό πού ακολούθησε και ο κόσμος άρχισε να λέει πολλές κουβέντες μεγάλα λόγια και ξέρω λόγω πείρας ότι όλο αυτό μπορεί πολύ εύκολα να σε βγάλει από τον δρόμο σου. Οπότε έχοντας και μία προσωπική γνωριμία με τον Ντίνο προσπάθησα και με τον τρόπο μου να τον προστατεύσω από όλο αυτό. Καλά τα λόγια αλλά άμα δεν δουλέψεις σε αυτό το επίπεδο…».

  Περί νέου… Τσαρτσαρή:

  «Κοίτα αν κάποιος αθλητής βάζει κάποιους στόχους μικρούς ή μεγάλους ενώ είναι πιο πίσω καλό είναι να αυτό να μην το βγάζει προς τα έξω για να έχει μία καλύτερη εικόνα προς τον κόσμο. Γι’ αυτό είναι καλύτερο για τον εαυτό του να τον κρατάει προσγειωμένο, αυτό βέβαια είναι μία άποψη δική μου, δεν ξέρω αν αρέσει στον κόσμο αλλά έτσι λειτουργούσα εγώ. Προσπαθούσα να κρατάω μικρό καλάθι, να εμφανίζω τα πράγματα λίγο πιο απαισιόδοξα από ότι είναι ώστε να είμαι προσηλωμένος στους στόχους μου χωρίς περισπασμούς».

  Μία σύγκριση του με τον Ντίνο:

  «Κοίταξε είναι αδόκιμο αυτήν την στιγμή να κάνουμε συγκρίσεις, διότι άλλη εποχή τώρα, καταρχάς ο Ντίνος έχει περισσότερα στοιχεία από μένα, αλλά η διαφορά είναι ότι εγώ είχα την τύχη να έχω κάποιους εξαιρετικούς συμπαίκτες ώστε να ενισχύουν με το παιχνίδι τους τα στοιχεία τα δικά μου. Νομίζω όμως για τον Ντίνο ότι ο χρόνος και η πορεία του καθενός θα δείξει το πού μπορεί να φτάσει. Εγώ βλέπω έναν Ντίνο ο οποίος είναι πιο αθλητικός από ότι ήμουν εγώ, κάτι το οποίο επιτάσσει και το σημερινό μπάσκετ. Κατά τα άλλα έχει και πολύ καλό σουτ μπορεί να παίξει και με πλάτη, μπορεί να πασάρει και καλύτερα και να παίξει και καλύτερη άμυνα, αυτό είναι το καλό με τον Ντίνο, ότι βλέποντας τον ξέρεις ότι θα βελτιωθεί κι ότι θα πάει ακόμα καλύτερα. Δεν βλέπεις δηλαδή ότι έχει ταβάνι και αυτό είναι γοητευτικό και σε κάνει να ανυπομονείς για το μέλλον, για να δεις πού μπορεί να φτάσει αυτό το παιδί, αν θα πιάσει τις προοπτικές του».

  Για την παρουσία του Πιτίνο στον πάγκο του «τριφυλλιού»:

  «Βεβαίως ο κύριος Πιτίνο είναι ένας άνθρωπος πού έχει φάει το μπάσκετ με το κουτάλι, έχει δουλέψει πάρα πολύ με αυτές τις ηλικίες και βλέπω ότι ο Ντίνος έχει ανέβει και πολύ ψυχολογικά με την παρουσία του κυρίου Πιτίνο, έχει πάρει τα πάνω του δουλεύει διαφορετικά και βγάζει ένα καλύτερο πρόσωπο στο παρκέ».

  Για την σημερινή αναμέτρηση:

  «Κοίταξε είναι και για τους δύο ένα πολύ σημαντικό ματς, το Μιλάνο έχει τελευταία ένα σερί πολύ κακών ηττών ,με μεγάλα προβλήματα στα αποδυτήρια και με κακές σχέσεις των παικτών μεταξύ τους, ενδεχομένως όμως αυτό να λειτουργήσει ανάποδα και σήμερα να τονώσει λίγο τον εγωισμό τους. Δύσκολη έδρα, ο Παναθηναϊκός έρχεται από μία μεγάλη νίκη στην Μόσχα παρόλα αυτά προσγειώθηκε λίγο ανώμαλα στο ελληνικό πρωτάθλημα, πάντως έχει αρχίσει και βρίσκει ρυθμό και μια ενδεχόμενη νίκη θα είναι μία μεγάλη βαθμολογική ανάσα».