Βαριά «καμπάνα» περιμένει τον Παναθηναϊκό!

  Μετά τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ κάτι που οδήγησε στην οριστική διακοπή του 4ου τελικού, οι «πράσινοι» αναμένεται να τιμωρηθούν βαριά για τα όσα αναφέρει το φύλλο αγώνα.

  Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, οδήγησαν αρχικώς στην εκκένωση του γηπέδου και αφετέρου στην οριστική διακοπή της αναμέτρησης του 4ου τελικού της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό όπως αποφάσισαν οι διαιτητές Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Θεονάς.

  Πιο αναλυτικά, η αναμέτρηση διεκόπη 2’46” πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

  Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, μετά το τέλος της αναμέτρησης, η εκκένωση δεν ήταν αρκετή, καθώς σημειώθηκαν ζημιές στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του γηπέδου, όπως επίσης και καμένα καλώδια, τα οποία συνδέονταν με τους φωτεινούς πίνακες, με αποτέλεσμα να μην δύναται να συνεχιστεί η αναμέτρηση.

  Μετά και από την διακοπή αυτή, ο Ολυμπιακός επικράτησε και στέφθηκε πρωταθλητής με σκορ 3-1 στη σειρά και τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται, πλέον απέναντι στον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ εξαιτίας της συμπεριφοράς των οπαδών του. Πιο συγκεκριμένα, το Άρθρο 25 του κανονισμού προβλέπει ποινή τριών αγωνιστικών, πρόστιμο έως και 20.000 ευρώ, αλλά και αφαίρεση δύο βαθμών, η οποία θα ισχύσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αφού τα επεισόδια έγιναν σε αγώνα playoffs.

  Σύμφωνα με το Κανονισμό Αγώνων του ΕΣΑΚΕ αναφέρεται:

  ΑΡΘΡΟ 25: ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

  1. Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών, επιβάλλεται στην περίπτωση επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο εάν ο αγώνας διεκόπη οριστικά λόγω των επεισοδίων αυτών. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 8.800 έως 15.000 ευρώ.
  2. Στην περίπτωση αυτή εκτός από τον μηδενισμό της υπαίτιας ομάδας ή ομάδων επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήματος που αγωνίζεται η υπαίτια ομάδα έστω και αν η οριστική διακοπή συνετελέσθη σε αγώνα Κυπέλλου.
  3. Αν τα επεισόδια γίνουν σε αγώνες της φάσης play offs, η ομάδα της υπαίτιας ΚΑΕ αποκλείεται αυτόματα από τους αγώνες της φάσης αυτής και προκρίνεται η αντίπαλος ομάδα ανεξάρτητα από τα μέχρι εκείνη τη στιγμή μεταξύ τους αποτελέσματα. Η αφαίρεση βαθμών γίνεται από τη βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 15.000 έως 20.000 ευρώ.
  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια