«Βασίλισσα Όλγα…»

Ο Βασίλης Ντούτσης γράφει για τον θηλυκό «μαέστρο» της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού.

8 Ιουνίου 2019. Ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση της διεθνούς πασαδόρου, Όλγας Βεργίδου από τον Πανναξιακό. Αλήθεια πόσες φορές στην ιστορία του αθλητισμού, μια ημερομηνία δεν καθόρισε το μέλλον ενός συλλόγου; Πάμπολλες σας διαβεβαιώ.. Από εκείνη την ημερομηνία το τμήμα βόλεϊ γυναικών, ξαναμπήκε στην ατζέντα του πρωταθλητισμού και πάλι.

Ασφαλώς και αποκτήθηκαν και άλλες παίκτριες ή και εκείνες πού τράβηξαν το κάρο, την προηγούμενη σαιζόν στα αγεωγράφητα ύδατα της Α2. Αλλά επειδή μιλάμε για βόλεϊ όπου η πασαδόρος είναι η πιο κομβική και καθοριστική θέση, η απόκτηση της Όλγας καθόρισε και όσα βλέπουμε φέτος αλλά το κυριότερο για τα όσα θα δούμε τα επόμενα χρόνια.

Δεν ξέρω αν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό για 46 χρόνια όπως κάθισε στον θρόνο της Ελλάδας η συνονόματη της βασίλισσα… αλλά θα ήθελα αν όχι 46, να κάτσει τα 6 από αυτά. Άλλωστε ήρθε στην πιο ώριμη φάση της καριέρας της (29 ετών), με παραστάσεις με εμπειρίες πού τόσο έχει ανάγκη ο σύλλογος πού θέλει να επιστρέψει όσο πιο γρήγορα γίνεται στα πρωτεία.

Ηγείται μαζί με τις άλλες δύο, όπως τις έχω ονομάσει τρεις σωματοφύλακες του Παναθηναϊκού (Βεργίδου – Κοσμά – Οικονομίδου), μιας πλειάδας νεαρών ιδιαιτέρως ταλαντούχων αθλητριών (Κελεσίδη – Κωνσταντέλλου – Φακοπολίδου – Καλαντάτζε) όπου μαζί με την Πότοκαρ και ευελπιστώ μία ακόμα ξένη επιπέδου Σκότ, να οδηγήσουν και πάλι τον Παναθηναϊκό στην Ιθάκη του, στο πεπρωμένο του, στην κατάκτηση τίτλων για την μεγαλύτερη ομάδα όλων των εποχών του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.

Και η προσωπική μου κατάθεση είναι η Όλγα να το κάνει αυτό από την θέση της αρχηγού της ομάδας γιατί συγκεντρώνει όλα τα εχέγγυα για να το κάνει αυτό. Είναι ηγετική φυσιογνωμία, είναι ήρεμη ώριμη και κυρίως απολαμβάνει τον σεβασμό συμπαικτών και αντιπάλων. Πιστεύω ότι ο κόουτς θα έχει ήδη διειδεί αυτά τα στοιχεία και θα κάνει θετική εισήγηση πάνω σε αυτό. Άλλωστε πιστεύω ότι αυτό το κάτι παραπάνω πού βλέπουμε φέτος από την ομάδα βόλεϊ φέρει την σφραγίδα της Όλγας, όχι βέβαια ότι και τα άλλα κορίτσια δεν κάνουν και αυτά το κάτι παραπάνω, αλλά γιατί είναι η θέση της Όλγας εκείνη πού κάνει ευτυχέστερες τις ζωές των συμπαικτριών της.

Και αν σήμερα όλοι οι συνάδελφοι της την τίμησαν με την ψήφο τους και την ανέδειξαν κορυφαία πασαδόρο της αγωνιστικής πού πέρασε, για μένα η κορυφαία στιγμή της φέτος ήταν σε έναν αγώνα πού έχασε τελικά ο Παναθηναϊκός. Ο άτυχος κυριολεκτικά αγώνας κόντρα στον Ολυμπιακό πριν δύο εβδομάδες για το κύπελλο Ελλάδας.

Κλείνοντας θα ήθελα τα επόμενα χρόνια να πάθει υπερκούπωση όντας η αρχηγός της ομάδας όπως και η μεγαλύτερη πασαδόρος και κατ’ εμέ μεγαλύτερη Ελληνίδα βολειμπολίστρια όλων των εποχών, η Λία Μήτση… Άλλωστε από τότε έχουν να δουν οι Παναθηναϊκοί μία όχι μόνο μεγάλη παίκτρια αλλά και μία πανέμορφη γυναίκα στην συγκεκριμένη θέση…

Loading...
Μετάφραση »