Χαβιέ Βάθκεθ: «Υπάρχει ταλέντο στον Παναθηναϊκό – Δεν περίμενα να φύγω»

Σε συνέντευξη που έδωσε στο «bnsports.gr» ο πρώην προπονητής της ομάδας Β΄ του Παναθηναϊκού, Χαβιέ Βάσκεθ, μίλησε για το πέρασμα του από την Ελλάδα, το ταλέντο που υπάρχει στον Παναθηναϊκό και το ενδεχόμενο να ξαναδουλέψει στην χώρα μας.

Αναλυτικά όσα είπε στο «bnsports.gr»:

  • Καταρχάς, πες μου τα συναισθήματά σου για την εμπειρία σου στον Παναθηναϊκό;

«Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία να μπορώ να δουλέψω στον Παναθηναϊκό. Έμαθα πολλά και έχω απολαύσει ακόμη περισσότερα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτούς τους μήνες στη ζωή μου γιατί ήταν καταπληκτικοί. Ευχαριστώ πολύ τον Παναθηναϊκό για αυτή την ευκαιρία»

  • Τι σε εντυπωσίασε περισσότερο σε αυτούς τους έξι μήνες στην ομάδα;

«Το πόσο περίεργο ήταν να παίζεις τόσους πολλούς αγώνες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν πραγματικά απίστευτο»

  • Ποιος παίκτης ή παίκτες σου άρεσε περισσότερο και γιατί;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για συγκεκριμένους παίκτες, αλλά νομίζω ότι όλοι οι παίκτες έδωσαν το 100% τους και ελπίζω στο μέλλον κάποιοι από αυτούς να παίξουν στο κορυφαίο επίπεδο»

  • Τι θεωρείς πως πήγε στραβά και αποχώρησες;

«Δεν ξέρω τον λόγο και ήμουν τόσο χαρούμενος στην Ελλάδα και είχα πολύ κίνητρο για την επόμενη χρονιά, αλλά ο σύλλογος αποφάσισε να σπάσει το συμβόλαιο και το σέβομαι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί έδωσα περισσότερο από το 100%. Έδωσα τη ζωή μου καθημερινά εκεί στην Ελλάδα δουλεύοντας χωρίς σταματημό και προσπαθώντας να κάνω το καλύτερό μου και να συμπεριφέρομαι σε όλους ευγενικά. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και ξέρω τέλεια τη δουλειά μου και ξέρω ότι αυτό μπορεί να συμβεί και μερικές φορές είναι δύσκολο, αλλά ο σύλλογος το αποφάσισε και το αποδέχομαι.»

  • Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός και η Ελλάδα έχουν ταλέντο;

«Ναι, νομίζω ότι υπάρχει ταλέντο. Το μόνο πράγμα που πιστεύω είναι ότι αν θέλεις να αναπτύξεις το ταλέντο χρειάζεται υπομονή και προγραμματισμό

  • Δούλεψες και στη Ρεάλ Μαδρίτης. Πες μου τις διαφορές με την Ελλάδα

«Νομίζω ότι είναι άδικο να συγκρίνουμε οποιονδήποτε σύλλογο με τη Ρεάλ Μαδρίτης γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ μεγάλος σύλλογος, οπότε φυσικά υπάρχουν μεγάλες διαφορές αλλά νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός με τους πόρους που διαθέτει, κάνει απίστευτα πράγματα

  • Τι ξεχώρισες στη Ρεάλ Μαδρίτης;

«Ήταν περίεργη σεζόν όσο ήμουν εκεί λόγω του κορωνοϊού. Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου και το απίστευτο είναι πως το καταλαβαίνεις κάθε μέρα που είσαι εκεί»

  • Ποιος παίκτης του Παναθηναϊκού πιστεύεις ότι μπορεί να παίξει στην Καστίγια και ποιος παίκτης της Καστίγιας θα μπορούσε να παίξει για τον Παναθηναϊκό και γιατί;

«Νομίζω ότι το επίπεδο στην Καστίγια είναι υψηλότερο από τον Παναθηναϊκό Β, αλλά ίσως κάποιοι παίκτες του, να μπορούν παίξουν στην Καστίγια στο μέλλον, ανάλογα με την εξέλιξή τους τα επόμενα χρόνια. Για τους παίκτες της Καστίγια με τον ίδιο τρόπο, πιστεύω ότι κάποιοι παίκτες θα μπορούσαν να παίξουν στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού στο μέλλον»

  • Τι σχέδια έχεις για το μέλλον; Θα ήθελες να συνεχίσεις στην Ελλάδα;

«Τώρα είμαι χωρίς ομάδα γιατί ο σύλλογος μου είπε πολύ αργά την απόφασή του και εκείνη τη στιγμή οι περισσότεροι σύλλογοι ήταν με προπονητή, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να βρω ένα νέο Project, οπότε θα πρέπει να περιμένω την επόμενη σεζόν. Σχετικά με το δεύτερο μέρος, ειλικρινά σου λέω ότι αγαπώ την Ελλάδα, ήμουν πολύ χαρούμενος εκεί και θα ήθελα να δουλέψω ξανά εκεί στο μέλλον»