Βόβορας: «Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος»

Οι δηλώσεις του Γιώργου Βόβορα στην κάμερα της NOVA μετά την εκτός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από την Βαλένθια.

Αναλυτικά:

«Στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε αρκετά εύκολα καλάθια είτε από κακά ροτέισιον είτε από αιφνιδιασμό. Έτσι τους έφυγε η πίεση. Σιγά σιγά τους οδηγήσαμε σε πιο δύσκολα σουτ. Έτσι πρέπει να ξεκινάμε το παιχνίδι. Είχαμε πει ότι το σουτ θα είναι κλειδί. Στα ριμπάουντ κάναμε μια καλή δουλειά, όμως κάποια χαμένα ριμπάουντ ήταν λεπτομέρειες που έκριναν το παιχνίδι. 

Δεν μπορείς να ξεκινάς ένα παιχνίδι και να δίνεις εύκολους πόντους στην ομάδα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο παίξαμε πιεστική άμυνα και δεν βρήκαν εύκολα σουτ. Αν ελέγχεις το παιχνίδι από την αρχή έχεις τη μοίρα στα χέρια σου. 

H Euroleague είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το γιατί κάναμε λάθη και δώσαμε κάποια σουτ είναι συνδυασμός πραγμάτων. Έβγαλαν περισσότερη ενέργεια. Πρέπει να ματσάρουμε το κομμάτι αυτό και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Για να κερδίσεις εκτός έδρας δεν φτάνει η επίθεση. Πρέπει να στηρίξεις την άμυνα. Το επιθετικό ταλέντο θα μας οδηγήσει σε μεγάλες νίκες. Αν όμως στην άμυνα δεν είμαστε αυτοί που πρέπει θα ρισκάρουμε να χάνουμε.

Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Φέτος είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Για να κερδίσεις ειδικά εκτός έδρας πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος και πνευματικά και σωματικά».