Βόβορας: «Δεν τα έχουμε καταφέρει κόντρα σε ομάδες με αθλητικότητα και σκληράδα»

Ο Γιώργος Βόβορας μιλώντας για το παιχνίδι με την Μακάμπι (22/12, 21:15) τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ματσάρει την ενέργεια και την σκληράδα των Ισραηλινών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού:

Για την Μακάμπι: «Η Μακάμπι είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, έχει τον ίδιο προπονητή που έχει περάσει ξεκάθαρα τη φιλοσοφία του και ξέρουμε όλοι ότι ο κόουτς Σφαιρόπουλος στηρίζεται ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Προέρχεται από μια πολύ μεγάλη νίκη που συνδυάστηκε με μια πολύ καλή εμφάνιση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί είναι να ματσάρουμε την ενέργεια και την σκληράδα που βγάζουν εντός και εκτός έδρας. Δεν τα έχουμε καταφέρει με ομάδες παρόμοιου τύπου, που παίζουν δηλαδή αθλητικά και σκληρά. Αυτό πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας και να είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Να ματσάρουμε, δηλαδή αυτή την ενέργεια που θα βγάλει η Μακάμπι».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Νομίζω, συνολικά το κλειδί είναι η άμυνα και τα ριμπάουντ. Είναι μια  ομάδα που ελέγχει αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, δεν χάνει εύκολα ριμπάουντ. Παίζει με πολύ μεγάλο size στο «3», «4» και «5», με παιδιά που είναι σχεδόν όλοι πάνω από τα 2.05μ. Όλα αυτά έχουν να κάνουν  με την σκληράδα, το πόσο δυνατά θα πάμε στις φάσεις και το πώς θα βάλουμε το σώμα μας γιατί θα είναι ένα παιχνίδι επαφών. Περιμένουμε ένα παιχνίδι με πολλές επαφές και εκεί θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ώστε να παίξουμε το ίδιο και εμείς».