Βρανόπουλος: «Κοντά στις 500.000 ευρώ το ποσό που έχω βάλει – Να ψηφίσουμε θετικά για Βοτανικό»

Η συνέντευξη του αντιπρόεδρου του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, Δημήτρη Βρανόπουλου, στον «αέρα» του «ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6».

Αναλυτικά:

Για την απόφασή του να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό: «Τα αποτελέσματα είναι λόγω της ομαδικής προσπάθειας που γίνεται και από τους αθλητές και από τους προπονητές και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε και τα επόμενα χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που με κάλεσε ο κ. Μαλακατές πριν δύο χρόνια να συμμετάσχω στο Δ.Σ. και τα όποια λεφτά βάζω, τα έχω δουλέψει. Τα δίνω με μεγάλη χαρά, πιάνουν τόπο το βλέπω σε καθημερινή βάση».

Για το αν είχε στο μυαλό του να ασχοληθεί λόγω του PAO Alive: «Δυστυχώ εκείνη η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε αλλά από τότε άρχισε να με τρώει, να έχω μια πιο ενεργή συμμετοχή. Δεν είχα όμως βάλει στόχο να μπω στο Δ.Σ. αυτό προέκυψε από την πρόταση του κ. Μαλακατέ. Από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε, είχαμε μια ιδιαίτερη χημεία. Δύο χρόνια τώρα το βλέπω. Το οφείλω όμως σε αυτόν, οι δουλειές μου δεν το επέτρεπαν έως τώρα να αφιερώσω χρόνο σε κάτι τέτοιο».

Για το ότι φέτος έχει βάλει γύρω στις 500 χιλιάδες ευρώ: «Δεν κρατάω σημειώσεις, βάζω κατά το δοκούν. Όταν βλέπω ότι υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση οικονομική, το κάνω. Κάπου εκεί πρέπει να είναι το ποσό πάντως».

Για το ότι ο ίδιος δεν έχει να κερδίσει κάτι: «Θα σας διορθώσω, θεωρώ ότι κερδίζω πάρα πολλά. O Παναθηναϊκός διαχρονικά μεταξύ των πολλών ταλέντων που έχει, έχει το να φτιάχνει ομάδες με μικρότερα μπάτζετ από άλλους. Το έχουμε στα μεγάλα μας συν, καλώς ή κακώς τα χρήματα χρειάζονται βέβαια. Χωρίς αυτά είναι δύσκολα, απλώς έχουμε την δυνατότητα να αξιοποιούμε όποια χρήματα μπαίνουν στον Σύλλογο».

Για το ότι υπάρχει σκέψη για δημιουργία νέων τμημάτων: «Έχουμε ήδη κάνει κάποια ανοίγματα τα οποία τρέχουν, όπως να φέρουμε πίσω το futsal, έχουμε τα τμήματα ΑμεΑ που έχουν φτάσει τα 17. Πρέπει πρώτα να στηρίζουμε τα ήδη υπάρχοντα τμήματα, να πατάμε γερά στα πόδια μας. Μην μας πιάσει πρεμούρα ξαφνικά».

Για το θέμα του Βοτανικού και το ποια είναι η θέση του:
 «Και η δική μου και του Δ.Σ. είναι ότι σαν διοίκηση λέμε ναι. Θεωρούμε ότι είναι η μακροχρόνια λύση που θα στηρίξει τον Παναθηναϊκό και θα τον δούμε εκεί που πρέπει να είναι, για πάντα. Όχι μόνο για μερικά χρονικά διαστήματα. Έχουμε βγάλει εδώ και καιρό τις συμβάσεις για να μπορέσει ο κόσμος να τις δει και να ψηφίσει με μια ολοκληρωμένη άποψη για το τι συζητάμε. Κοιτάξαμε να υπερασπιστούμε και θεωρώ ότι το καταφέραμε όσο μπορούσαμε τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού».

Για την διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στον κόσμο: «Γενικότερα το dna μας είναι περίπλοκο, έχουμε μια τάση διχασμού στον Παναθηναϊκό. Με στεναχωρεί πολύ, η κουβέντα αυτή γίνεται με γνώμονα τι είναι καλό για τον Παναθηναϊκό. Πάμε να εξηγήσουμε για ποιο λόγο θεωρώ την Διπλή Ανάπλασης σωστή λύση για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να έχουμε άποψη. Είμαστε μεσογειακός λαός, αλλά αυτό που θέλω ειλικρινά είναι αφού καταλήξουμε στο όπιο αποτέλεσμα να μην ξεχάσουμε ότι είμαστε όλοι μαζί και αγαπάμε όλοι τον Παναθηναϊκό. Ανεξάρτητα από το αν έχουμε διαφορετική άποψη. Θέλω να βγουμε από αυτή την διαδικασία ενωμένοι, όχι διχασμένοι».

Για το αν η Γ.Σ. βγάλει το ναι και προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση, θα μπορεί ο ΑΟ του χρόνου να κάνει ένα οικονομικό άνοιγμα παραπάνω: «Όσοι άνθρωποι βοηθούν οικονομικά τον Παναθηναϊκό ΑΟ το αποτέλεσμα του ναι ή όχι θα έχει κάποια επιρροή πάνω στο πως θα κινηθούν γενικότερα. Τι δυνατότητα θα έχουν αν ενισχύσουν την οποία προσπάθεια κάνουν. Σίγουρα σου δίνει άλλον αέρα, να κάνεις μια υπέρβαση ενόψει των πολύ καλύτερων εγκαταστάσεων που θα βοηθήσουν να ανέβει αρκετά επίπεδα ο Σύλλογος. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως σε άλλη περίπτωση, εγώ προσωπικά θα φύγω. Το να έχει τις εγκαταστάσεις του, ένας Σύλλογος βοηθάει πολύ να προσελκύσει τους χορηγούς που θέλει».

Για το που θα στεγαστούν τα τμήματα του Παναθηναϊκού ΑΟ και αν πάνε όλα στον Βοτανικό: «Αν πάρουμε ως ενδεχόμενο ότι θα περάσει το ναι, ο στόχος της τωρινής διοίκησης δεν είναι να κλείσουμε οτιδήποτε κάνουμε στους άλλους χώρους, αλλά να έχουμε έναν κεντρικό πυρήνα στον Βοτανικό, αγωνιστικά συν άλλα τμήματα, αλλά να διαδώσουμε ακαδημίες και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο».

Για το συναισθηματικό δέσιμο του κόσμου με την Λεωφόρο: «Καταλαβαίνω ότι όλοι έχουμε αγαπήσει την Λεωφόρο, ειδικότερα θα έλεγα οι λίγοι πιο μεγάλοι σε ηλικία, αλλά η ζωή προχωράει. Είναι 100 ετών αυτό το γήπεδο, πρακτικά δεν μπορούμε να πούμε ότι θα συνεχίσει να μας εξυπηρετεί. Το μέγεθος του Παναθηναϊκού θέλει καινούργιες εγκαταστάσεις για χιλιάδες λόγους. Πρέπει να εμφυσήσουμε αυτό που λέγεται Παναθηναϊκή Ιδέα και θα το επιτρέψει».

Για την προοπτική του Βοτανικού: «Είναι μια συγκυρία που δύσκολα θα έχουμε ξανά στο μέλλον. Το νομικό πλαίσιο είναι θωρακισμένο, υπάρχει πολιτική βούληση, υπάρχει η χρηματοδότηση. Έχουμε και τον χώρο, ο Βοτανικός είναι 1,5 χιλιόμετρο από το Σύνταγμα. Αυτά τα τέσσερα μαζί να τα βρούμε στα επόμενα 20-30-40 χρόνια το θεωρώ απίθανο. Για αυτό λέω να ψηφίσουμε θετικά και από εκεί και πέρα να δούμε τον Παναθηναϊκό όπως πρέπει».