«Βρέθηκε κοντά στον Γκαρθία Πιμιέντα ο Παναθηναϊκός»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.com, ο Ρόκα, την περίοδο του lockdown όπου βρισκόταν στην Βαρκελώνη, προσέγγισε τον προπονητή της Μπαρτσελόνα Β’, Γκαρθία Πιμιέντα.

Συγκεκριμένα, ο Τσάβι Ρόκα βρισκόταν σε αναζήτηση προπονητή από τις 20 Φλεβάρη, διαδικασία που ξεκίνησε -επί της ουσίας- απ’ τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά το «ξέσπασμα» του Γιώργου Δώνη, για αυτό και ο λόγος για τον 46χρονο Γκαρθία Πιμιέντα, ο οποίος εδώ και μία διετία είναι προπονητής στη Μπαρτσελόνα Β’, κι ήταν μεταξύ των προπονητών που απασχόλησαν σοβαρά τον Καταλανό τεχνικό διευθυντή των «πράσινων».

Δεν είναι ωστόσο, απλή περίπτωση για τους «μπλαουγκράνα», ο συγκεκριμένος. Πολύ απλά διότι είναι ο μακροβιότερος προπονητής που έχει αυτή τη στιγμή ο “οργανισμός” της «Μπάρτσα», έχοντας εργαστεί σε όλα τα ηλικιακά κλιμάκια της Ακαδημίας των Καταλανών από το 2001 (σε ηλικία 27 ετών) μέχρι σήμερα. Υπήρξε προπονητής στις νεαρές ηλικίες των Μέσι, Φάμπρεγας, Πικέ, Σέρχι Ρομπέρτο, Ραφίνια, Τιάγκο, Μουνίρ, Αλένια, Ανσού Φατί και τυγχάνει μεγάλου σεβασμού εντός του μεγάλου καταλανικού κλαμπ.

Ο Ρόκα γνωρίζεται πολλά χρόνια μαζί του, καθώς είναι ίδια ηλικία και ίδια… φουρνιά. Ήταν μαζί από πιτσιρικάδες στην Ακαδημία της «LaMasia», έφτασαν ως την πρώτη ομάδα και μολονότι δεν έκαναν καμιά σπουδαία καριέρα στους «μπλαουγκράνα», στη συνέχεια ο καθένας πήρε το δρόμο του, αλλά διατήρησαν τη φιλική σχέση τους και το “δέσιμό” τους με τη «Μπάρτσα». Κι ο Ρόκα άλλωστε, όπως έχει παραδεχθεί σε δηλώσεις του, 3,5 μήνες προτού υπογράψει στον Παναθηναϊκό (Ιούλιο του 2019), βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόσληψή του στην Ακαδημία της Μπαρτσελόνα, ως άμεσος συνεργάτης του Πάτρικ Κλάιφερτ.

Κατά την περίοδο του lockdown, όλοι οι προπονητές της Μπαρτσελόνα βρέθηκαν για ένα διάστημα στον… αέρα, καθώς η διοίκηση του καταλανικού συλλόγου ήθελε να «ζυγίσει» πρώτα όλες τις οικονομικές παραμέτρους, πριν αποφασίσει για το ποιοι θα μείνουν και υπό ποίο καθεστώς.

Εκείνο το διάστημα, ο Ρόκα που ήταν ήδη στη Βαρκελώνη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έκανε μία κουβέντα (και) με τον Πιμιέντα και του έθεσε ως προοπτική, μια πιθανή μετακόμισή του στον Παναθηναϊκό, εάν για κάποιο λόγο δεν παρέμεινε στην Ακαδημία της Μπαρτσελόνα, αναλύοντάς του παράλληλα λεπτομέρειες γύρω από το πρότζεκτ της ομάδας.

Ο Πιμιέντα άφησε τότε ένα πολύ, πολύ μικρό «παράθυρο», όμως πριν από δύο εβδομάδες περίπου τελείωσε κάθε κουβέντα, όταν η διοίκηση της Μπαρτσελόνα ενημέρωσε τους προπονητές της Ακαδημίας, αλλά και της Μπαρτσελόνα Β’, πως θα ανανεωθούν τα συμβόλαιά τους για άλλον ένα χρόνο. Στον Πιμιέντα μάλιστα, θα μπει και οψιόν για «συν ένα» χρόνο (ήτοι έως το 2022), οπότε δεν υπάρχει πλέον καμία πιθανότητα. Κι ο Ρόκα «χτύπησε»… δοκάρι, στρέφοντας αλλού την προσοχή του…