Ουάιτ: «Όλα ξεκινούν από την άμυνα – Πάντα πρέπει να παλεύεις κόντρα στην Ζαλγκίρις»

  Το σύνθημα για την νίκη έδωσε ο Άαρον Ουάιτ τονίζοντας πως όλα ξεκινούν από την άμυνα.

  Αναλυτικά:

  Σε πρώτη φάση, ο φόργουορντ των «πράσινων» ανέφερε:

   «Αυτή τη στιγμή πρέπει να βρούμε τον ρυθμό μας και να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ μετά από αυτή τη νίκη στο Μιλάνο επί της Αρμάνι. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και είναι ωραίο που επιστρέψαμε σπίτι μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

  Για τον αγώνα με την Ζαλγκίρις σημείωσε:

   «Βλέπουμε βίντεο, είχαν εξαιρετικό ξεκίνημα στην σεζόν (ρεκόρ 5-1). Αυτή τη στιγμή έχουν χάσει κάποια παιχνίδια αλλά συνεχίζουν να παίζουν καλό μπάσκετ. Έχουν καλό ρόστερ και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την μάχη. Όποτε παίζεις με την Ζάλγκιρις γνωρίζεις ότι θα παλέψεις και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε»

  Αναφορικά με τη σημασία της άμυνας σχολίασε:

   «Αυτό είναι το κλειδί για κάθε ματς. Αν κοιτάξεις την ομάδα μας, στα παιχνίδια που παίζουμε καλή και σκληρή άμυνα για 40 λεπτά έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε. Στα ματς που χάσαμε δεν είχαμε καλή αμυντική εικόνα για 40 λεπτά, οπότε πρέπει να εστιάσουμε στην άμυνα».

  Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν άλλα «κλειδιά» για τη νίκη τόνισε: 

  «Νομίζω ότι όλα ξεκινούν από την άμυνα. Τα υπόλοιπα έρχονται μέσα από την τακτική και το πως θέλουμε να μαρκάρουμε συγκεκριμένους παίκτες τους».

  Τέλος, αναφορικά με το γεγονός ότι θα παίξει κόντρα στην πρώην του ομάδα σημείωσε:

   «Έχω πολλούς φίλους που παίζουν ακόμη στην Ζάλγκιρις. Τρέφω μεγάλη αγάπη για αυτό τον σύλλογο. Αλλά όταν το ματς ξεκινήσει θα είναι σαν ένα συνηθισμένο παιχνίδι. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς, θα είναι σίγουρα ωραίο που θα δω όλους αυτούς τους πρώην συμπαίκτες αλλά είμαι πιο ενθουσιασμένος για τα 40 λεπτά του παιχνιδιού».