Χαμός στην Ευρωλίγκα: Παρελθόν μετά από 14 χρόνια ο Νο 2 της διοργάνωσης, Έντουαρντ Σκοτ!

  Πέφτουν κεφάλια στην Ευρωλίγκα για τις παλινωδίες του προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, αποτελεί παρελθόν ο Νο 2 της διοργάνωσης, Έντουαρντ Σκοτ μετά από 14 χρόνια στη διοργάνωση!

  Κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης της Euroleague, ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίγκας ανακοίνωσε ότι παραιτείται, μία απόφαση που κατά δήλωσή του είχε πάρει από τον Ιούλιο, αλλά… κατά διαβολική σύμπτωση, την ανακοίνωσε σήμερα. 

  Κι αυτά βέβαια τη στιγμή που όλες οι ομάδες είναι έξαλλες με την κατάσταση που επικρατεί στη διοργάνωση, με τις παλινωδίες πρώτα με τα 20-0 που μεταβλήθηκαν σε εξ αναβολής αγώνες και γενικά μία κατάσταση που κάθε άλλο παρά περιποιεί τιμή για τη διοργανώτρια αρχή, παραπέμποντας περισσότερο σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις του τρίτου κόσμου. 

  Παρά τις ανακοινώσεις περί παραίτησης, γίνεται φανερό ότι η αποχώρηση του Σκοτ έχει να κάνει με τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους δυο μήνες στην Ευρωλίγκα. Οι σχέσεις μεταξύ πολλών ομάδων και του Σκοτ είναι τεταμένες και βέβαια αποτελεί κι ένα προμήνυμα και για τον ίδιο τον Τζόρντι Μπερτομέου, το να οδηγείται στην έξοδο ο πιο στενός του συνεργάτης, εν μέσω μάλιστα μιας μεγάλης κρίσης στην οποία έχει περιέλθει και το ίδιο το μπάσκετ. 

  Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ότι ο Έντουαρντ Σκοτ υπέγραφε την επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση με την οποία ζητούσε εξηγήσεις γιατί χορήγησε βοήθεια στον Παναθηναϊκό, δίνοντάς του οδηγίες με βάση το εθνικό σύστημα υγείας για να μην ταξιδέψει στη Ρωσία, ενώ είχε κρούσματα κορωνοϊού. Σε εκείνη την επιστολή ο Σκοτ χρησιμοποιούσε ως παράδειγμα προς… μίμηση το γεγονός ότι ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός ταξίδεψε στο εξωτερικό. Και λίγα 24ωρα μετά υποχρέωσε τον Προμηθέα να ταξιδέψει στην Ισπανία με έξι επαγγελματίες παίκτες. 

  Όλα αυτά βεβαίως εξηγούν την ενόχληση όλων των ομάδων για το καλεντάρι, αλλά και το υγειονομικό πρωτόκολλο που από βδομάδα σε βδομάδα σκίζεται και ξαναγράφεται με τελικά θύματα τους αθλητές και τα σταφ των ομάδων, τα οποία υπόκεινται σε φοβερή ταλαιπωρία για να ταξιδέψουν και να δώσουν έναν αγώνα μπάσκετ.