Χαραλαμπίδης: «Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν σαν τους μποξέρ, σηκώθηκαν και πάλεψαν»

  Ο Κώστας Χαραλαμπίδης παρομοίασε τους παίκτες του Παναθηναϊκού με μποξέρ, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ και εξήγησε πόσο δύσκολες ήταν οι τελευταίες μέρες στο «πράσινο» στρατόπεδο.

  Αναλυτικά:

  Αρχικά, ο Έλληνας κόουτς είπε στην συνέντευξη Τύπου:

  «Τους αξίζουν συγχαρητήρια και για την νίκη και για την προσπάθεια. Δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες. Τους είπα ότι ήταν σαν τους μποξέρ που μετά από νοκ ντάουν πρέπει να σηκωθούν και να παλέψουν. Και έκαναν αυτό ακριβώς. Η ενέργειά τους για 40 λεπτά ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η ποιότητα του μπάσκετ δεν ήταν εξωφρενική αλλά θέλαμε το αποτέλεσμα και αυτό μετράει».

  Για το σημείο αναφοράς που δεν έχει ο Παναθηναϊκός:

  «Θα κρατήσω το θετικό. Αυτή τη φορά είχαμε να διαχειριστούμε μια υπέρ μας διαφορά. Αυτό και μόνο κάτι λέει. Βέβαια στο +11 δεν κάναμε σωστές επιλογές. Και αμυντικά και επιθετικά. Χτίζουμε τον χαρακτήρα μας και παρά την πίεση της ΑΕΚ ήταν θετικό ότι κερδίσαμε».

  Για τη συρρίκνωση του ροτέισιον:

  «Από τον τρόπο που ζούμε την ομάδα σαν προπονητές, κρίναμε ότι έπρεπε να κάνουμε συγκεκριμένες επιλογές. Και αγωνιστικά για τους χρόνους του καθένα. Λειτούργησε στο σημείο που μπορέσαμε να διαχειριστούμε τα θέλω και τα πρέπει. Η άποψή μας είναι ότι έπρεπε να πάμε με συγκεκριμένα παιδιά επειδή ξέραμε ότι θα είχα ε πίεση για 40 λεπτά».

  Για Μήτογλου-Παπαγιάννη και ταυτόχρονη συμμετοχή:

  «Θεωρήσαμε ότι θα ήταν καλό για το συγκεκριμένο ματς, σύμφωνα με την ΑΕΚ, να έπαιζε ο Μήτογλου στο “4”. Δεν κάναμε κάτι που ήταν έξω από τα δεδομένα της ομάδας. Πιστεύω ότι του ταίριαζε σαν “4′ και να συνεργαστεί με τον Παπαγιάννη».