Χατζηβρέττας για Ίβκοβιτς: «Μέσα στο παρκέ έλεγχε τα πάντα – Τεράστια τιμή που συνεργάστηκα μαζί του»

    Ο Νίκος Χατζηβρέττας μίλησε για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, για τη χρονιά που συνεργάστηκε μαζί του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

    Ο παλαίμαχος διεθνής γκαρντ ξεκίνησε λέγοντας: «Mια μεγάλη προσωπικότητα του μπάσκετ και του αθλητισμού. Αυστηρός όταν έπρεπε όπως όλοι οι μεγάλοι προπονητές που έχουν υψηλούς στόχους. Πάντα με τους παίκτες υπήρχε μεγάλος σεβασμός. Δεν υπήρχαν πολλά να μπορείς να πεις γιατι ήταν ο Ίβκοβιτς. Όταν παίζεις για έναν τόσο μεγάλο προπονητή, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε όλα όσα λέει, στην συμπεριφορά σου.

    Μέσα στο παρκέ έλεγχε τα πάντα, είχε τον σεβασμό από τους παίκτες. Στην ΤΣΣΚΑ με είχε πάει ο Ίβκοβιτς, δεν θα πήγαινε ποτέ σε μια ομάδα που δεν ήταν οργανωμένη».

    Για τη συνεργασία τους στην ΤΣΣΚΑ: «Είχα πάει ψαρωμένος από τον Ηρακλή. Ήμουν παιδί της ομάδας και του προπονητή. Άκουγα και εκτελούσα. Για εμάς που μεγαλώσαμε με το μπάσκετ, υπήρχε ένα δέος για τον Ίβκοβιτς. Τεράστια τιμή που συνεργάστηκα. Ήταν απαιτητικός, δίκαιος. Ήξερα από πριν τι ρόλο είχε κάθε παίκτης στην ομάδα. Πίεζε κάποιους παίκτες. Σήμερα είναι θλιβερή μέρα για το μπάσκετ γιατί έφυγε μια μεγάλη προσωπικότητα. Έβαλε τη… σφραγίδα του και στην γενιά των Έλληνων προπονητών που τον διαδέχθηκαν τα επόμενα χρόνια. Έβαλε τα θεμέλια για να βγουν αρκετοί Έλληνες προπονητές».