Σαβιέρ: «Να σηκώσουμε κεφάλι και να αλλάξουμε την κατάσταση»

Σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, ο Σαβιέρ εμφανίστηκε πεπεισμένος πως το «τριφύλλι» θα ανακάμψει, δίνοντας απαντήσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος εξτρέμ:

«Αναμφίβολα δεν μπορούμε να χάνουμε αυτά τα ματς εντός έδρας. Ερχόμασταν από δύο θετικά αποτελέσματα. Όσα κάναμε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, θα έπρεπε να κάνουμε περισσότερα στις τελικές. Δημιουργήσαμε αλλά δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε. Όταν ο αντίπαλος ήρθε κοντά στην εστία μας, πέτυχε τέρμα. Τώρα και πάλι να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με σκοπό στο επόμενο ματς να καταφέρουμε μια νίκη».about:blank

Για το τι φταίει στην τελική προσπάθεια: «Ήταν λίγα αυτά που κάναμε επιθετικά. Να γίνουμε πιο επιθετικοί στην αντίπαλη περιοχή. Πιστεύω αυτό έχει να κάνει με την τελευταία πάσα και στον τρόπο που καθορίζει την τελική σου πάσα».

Για τη φυσική κατάσταση: «Μετά από δύο αγώνες με μεγάλη ένταση, βρεθήκαμε πολύ καλά από φυσική κατάσταση. Βέβαια είχαμε ένα θέμα στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε την ίδια πίεση όπως στο πρώτο ημίχρονο».

Για το τι θα έλεγε σε έναν παίκτη αν ήταν οπαδός της ομάδας: «Είναι σαφές πως θα ήμουν προβληματισμένος. Κανένας σύλλογος ειδικά ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι σε αυτή την κατάσταση. Για τους φιλάθλους θα τους ζητούσα να έχουν εμπιστοσύνη σε εμάς. Δουλεύουμε έντονα να αλλάξουμε την κατάσταση. Να είναι πεπεισμένοι πως θα τα καταφέρουμε».

Για το ντέρμπι μετά τη διακοπή: «Ψυχολογικά σαν ομάδα είμαστε δυνατοί. Το αποδείξαμε πριν τη Λαμία, καθώς και στο τελευταίο ματς που είχαμε καλή απάντηση. Είμαι πεπεισμένος πως στο επόμενος ματς ως ομάδα θα δώσουμε εξαιρετική απάντηση».

Για το αν περιμένει το ντέρμπι: «Είναι γνωστό ντέρμπι. Έχω ήδη παίξει σημαντικούς αγώνες κόντρα σε σημαντικές ομάδες. Είμαι προετοιμασμένος για όλους τους αγώνες».

Για την ευκαιρία του: «Μας έλειψε η τύχη, αν είχαμε πετύχει το γκολ εκεί θα είχε αλλάξει το ματς».