Χελάκης: «Στην ΑΕΚ θέλουν τον τίτλο, όμως ο Παναθηναϊκός απομακρύνεται!»

Ο γνωστός αθλητικογράφος, Γιώργος Χελάκης, τοποθετήθηκε σχετικά με την «κάψα» του κόσμου της ΑΕΚ για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και την μεγάλη αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού, που βρίσκεται στην κορυφή.

Αναλυτικά όσα αναφέρει σε δημοσίευμα του στη «SportDay»:

«Την πρώτη χρονιά του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα χάθηκε σχετικά νωρίς. Ωστόσο, ο κόσμος πήγαινε στο γήπεδο του Φαλήρου και χειροκροτούσε την ομάδα για το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιζε. Η ΑΕΚ χάνει βαθμούς κι απομακρύνεται από την κορυφή, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που συνεχίζει με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες, έστω κι αν η μπάλα που παίζει δεν είναι τόσο ελκυστική, όσο της Ένωσης.

Η διαφορά με τον Ολυμπιακό της πρώτης χρονιάς του Μαρτίνς είναι ότι οι οπαδοί του είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι το πρωτάθλημα είχε χαθεί. 

Στην περίπτωση της ΑΕΚ τα πράγματα δεν είναι έτσι. Οι οπαδοί θεωρούν ότι με τέτοια απόδοση, η ομάδα τους θα διεκδικήσει και θα πάρει το πρωτάθλημα. Στο μεταξύ, αντί να μικραίνει η βαθμολογική διαφορά, εκείνη μεγαλώνει. Εδώ είναι που μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα.

Κατά πόσο ο οπαδός της Ένωσης είναι διατεθειμένος να περιοριστεί στο καλό ποδόσφαιρο αν το πρωτάθλημα χαθεί; Ειδικά μάλιστα όταν οι τίτλοι δεν περισσεύουν. Όταν χάνει (αν το χάσει) το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και δεν το παίρνεις εσύ, τότε μοιραία μπαίνει το μικρόβιο της αμφιβολίας για το πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα το καταφέρεις».