«Ξεμπαζώνεται το οικόπεδο στο Βοτανικό»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «SportDay», έχει εγκριθεί από το Πράσινο Ταμείο ένα ποσό της τάξεως των 600 χιλιάδων ευρώ, ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες στο χώρο που θα χτιστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Οι εργασίες αυτές αφορούν το καθαρισμό του οικοπέδου από μπάζα και απορρίμματα.

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό δημοσίευμα:

«Σε μία μίνι αναδρομή στο παρελθόν, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε ξοδέψει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ το 2008, προκειμένου να ολοκληρώσει τις εκσκαφές στο οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης για τη θεμελίωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Εν τέλει, πριν αρχίσει η κατασκευή της εγκατάστασης, το Συμβούλιο της Επικρατείας μπλόκαρε το έργο. Το οποίο «πάγωσε» για μία δεκαετία, μέχρι να το επανεκκινήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης το 2019, με την τωρινή μορφή του.

Στο ενδιάμεσο, το σκαμμένο οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης γέμισε μπάζα. Είτε λόγω της ελλιπούς φύλαξης, είτε επειδή επιτράπηκε εκ των έσω, κάποιοι εναπόθεσαν στο χώρο όγκους χώματος, σκουπιδιών και άλλων φερτών υλικών, που δεν θα έπρεπε να ξεφορτωθούν εκεί.

Ανεξαρτήτως των ευθυνών που πρέπει να αναζητηθούν στο εσωτερικό των δημοτικών υπηρεσιών, για να προχωρήσει η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου, το οικόπεδο πρέπει να αδειάσει και να απορρυπανθεί.

Ο Δήμος Αθηναίων συμφώνησε με το Πράσινο Ταμείο, προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη γεωτεχνική αποκατάσταση του εδάφους, στο οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης.

Το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε την εκταμίευση 619.579 ευρώ για τις σχετικές εργασίες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν άμεσα. Ο ανάδοχος θα αναλάβει την απομάκρυνση όλων των φερτών υλικών, ώστε επανέρθει το υπόβαθρο στην πρότερη κατάσταση του 2008 και να επιτραπεί η οικοδόμηση του γηπέδου.»