«Χρειάζεται προσοχή ο Φάρος»

Οι Νικ Καλάθης, Τζέιμς Φελντέιν και Ούγκεν Κούζμιτς μπορεί να αποδέχονται τον τίτλο του φαβορί που έχει ο Παναθηναικός για τον αυριανό τελικό κυπέλλου κόντρα στον Φάρο αλλά τονίζουν ότι η ομάδα του Κερατσινίου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή…

Με τη σοβαρότητα που απαιτεί ένας τελικός, έστω κι αν αντίπαλος είναι μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας, αντιμετωπίζουν στον Παναθηναϊκό τον αγώνα της Κυριακής με τον Φάρο (17:30), προκειμένου να κατακτήσουν το Κύπελλο.

Ο Νικ Καλάθης τόνισε: «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Είναι ένας τελικός και πρέπει να μπούμε με την ίδια νοοτροπία που έχουμε τους τελευταίους 2-3 μήνες για να κάνουμε τη δουλειά μας. Ο Φάρος έχει παίκτες με πολλή εμπειρία από την Α1, απέκλεισαν πολλές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας για να φτάσουν ως εδώ και δεν μπορούμε να θεωρούμε πως θα έχουμε εύκολο έργο, επειδή πρόκειται για ομάδα της Α2».

Ο Τζέιμς Φελντέιν από τη δική του πλευρά επισήμανε: «Για μένα είναι ο πρώτος τελικός της καριέρας μου και το θεωρώ πολύ σημαντικό παιχνίδι. Πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο, γιατί έχει έμπειρους παίκτες και παρότι παίζουν στην Α2 έχουν νικήσει πολλές ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Παίζουμε πολύ καλά τελευταία, θέλαμε αυτό το νικηφόρο σερί και πλέον έχουμε πολλούς παίκτες για να έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια».

Ο Όγκνιεν Κούζμιτς, τέλος, επισήμανε: «Έχω την ευκαιρία να πάρω τον πρώτο μου τίτλο στην Ελλάδα και γι’ αυτό είναι σημαντικός ο τελικός για μένα, όπως και για όλη την ομάδα. Ήταν μεγάλη υπόθεση για μας που φτάσαμε εδώ και τώρα θέλουμε τον τίτλο. Ο Φάρος παίζει στη δεύτερη κατηγορία, αλλά είναι καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες και πρέπει να είμαστε σοβαροί. Πιστεύω πως θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε παρά την κούρασή μας από την Ευρωλίγκα».