Χρόνια πολλά με τον ιδρυτή στο «σπίτι» του!

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος γιορτάζει τα 114α γενέθλια του και φέτος τα γιορτάζει με μια ξεχωριστή έκπληξη για τους «αιώνια πιστούς» οπαδούς του στο κλειστό της Λεωφόρου.

Ο Σύλλογος έχει πλέον σε περίοπτη θέση τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε τον Παναθηναϊκό, τον Γεώργιο Καλαφάτη, με ένα ξύλογλυπτο άγαλμα που βρίσκεται στην είσοδο του κλειστού «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Το «τριφύλλι» σε συνεργασία με τον οπαδό του «τριφυλλιού», Γιώργο Κουτσουμπό, ο οποίος εμπνεύστηκε και προχώρησε στην υλοποίηση του αγάλματος, θα έχει τον ιδρυτή του Συλλόγου στην είσοδο του κλειστού τιμώντας έτσι με ξεχωριστό τρόπο την «πράσινη» ιστορία.

Ο οπαδός του «τριφυλλιού» πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση πριν από περίπου 2 χρόνια μαζί με άλλους φίλους του Συλλόγου. Προκειμένου να μαζευτεί το απαιτούμενο ποσό (περίπου 15.000 ευρώ) για το άγαλμα διατέθηκαν κομμάτια της προσωπικής του συλλογής του Παναθηναϊκού από φανέλες κλπ. που δημοπρατήθηκαν.

Αν και το ποσό θα μπορούσε να βρεθεί με διάφορους τρόπους θεωρήθηκε πιο σωστό να είναι συλλογική η συμμετοχή από Παναθηναϊκούς φιλάθλους.

Τα κομμάτια δημοπρατήθηκαν μέσω της συγκεκριμένης σελίδας https://www.facebook.com/Collectors1908-227633264589918/

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του αγάλματος είναι ξυλόγλυπτο ύψους τριών μέτρων, ο κορμός του δέντρου (αργυρόλευκα) είναι περίπου 120 ετών και ο γλύπτης του έργου είναι ο Άγγελος Πατσιατζής.