Χρόνης στο Prasinoforos.gr: «Να φέρουμε όσα περισσότερα παιδιά με αναπηρία μπορούμε στο γήπεδο»

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού, Κώστας Χρόνης, μίλησε αποκλειστικά στο Prasinoforos.gr για την έναρξη της αγωνιστικής σέζον ενώ αναφέρθηκε στο έργο του «τριφυλλιού» αναφορικά με τα τμήματα ΑμεΑ.

Ο Κώστας Χρόνης αναφέρθηκε στο φετινό πρωτάθλημα, στις αλλαγές που έγιναν στο φετινό ρόστερ του «τριφυλλιού» ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως θα διευρυνθούν τα τμήματα ΑμεΑ του Παναθηναϊκού στο προσεχές μέλλον.

Επιμέλεια: Νίκος Γιανναράς

– Κόουτς καλή σεζόν να ευχηθούμε, καλή αρχή του πρωταθλήματος. Να ξεκινήσουμε με μία ευχή από εσάς.

«Καταρχάς σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνατε. Η ευχή πρώτα απ’ όλα είναι να παίξουμε, να γίνουν τα πρωταθλήματα για να μπορέσουμε να απολαύσουμε και εμείς και τα παιδιά την προσπάθεια τους. Από εκεί και πέρα στο αγωνιστικό κομμάτι εφ’ όσον γίνουν τα πρωταθλήματα και ολοκληρωθούν η ομάδα να πάει όσο πιο υψηλά γίνεται. Έχουμε υψηλούς στόχους, πιστεύουμε πως αν όλα πάνε καλά η ομάδα θα φτάσει ψηλά».

– Γνωρίζω πολύ καλά ότι είσαι από τους πρωτεργάτες για να στηθεί αυτή η ομάδα και κάθε χρόνο προσπαθείς με ότι δυνάμεις έχεις και προπονητικά αλλά και στα υπόλοιπα.

«Πρωτεργάτης είμαι όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι αλλά για να φτάσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι έχουν γίνει πάρα πολλά πριν που είναι πολύ πιο δύσκολα. Οπότε αυτοί που δεν φαίνονται και κάνουν αυτές τις δύσκολες δουλειές είναι εξίσου σημαντικοί. Έχουμε κάνει γρήγορα βήματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και νομίζω ότι αν δεν υπήρχε και αυτό με τον ιό θα ήμασταν ακόμη καλύτερα. Αφήσαμε κάτι στη μέση, πιστεύω πέρυσι είχαμε πάρα πολύ καλό ξεκίνημα, η ομάδα όταν άρχισε να παίζει πραγματικά καλά, έκλεισαν τα πρωταθλήματα. Δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν».

– Να ενημερώσουμε τον κόσμο σχετικά με τις διαφοροποιήσεις που έχουν γίνει στο ρόστερ φέτος.

«Έχουμε αλλάξει έναν ξένο από τους δύο, ο Νέλσον έμεινε. Έφυγε ο Ιβάνοφ και ήρθε ένα παιδί από την Κολομβία που είναι και αυτός διεθνής. Επειδή συχνά με ρωτάνε γιατί φέρνουμε Κολομβιανούς, η Κολομβία έχει πάρα πολύ δυνατή εθνική ομάδα, είναι τρίτη δύναμη στην Αμερική μετά τον Καναδά και της Η.Π.Α. Είναι πάνω από Βραζιλία, Αργεντινή, πάνω από μεγάλες δυνάμεις και είναι η τρίτη ομάδα που πήρε εισιτήριο για το Τόκυο».

– Έχουμε δει το δείγμα από πέρυσι με τον Νέλσον που πραγματικά είναι ένας παίχτης που ανέβασε επίπεδο όλη την ομάδα.

«Ήρθε ένα παιδί 20 χρονών, ο Χουν Πάμπλο. Θα μας βοηθήσει να βγάζουμε πεντάδες όπως θέλουμε εμείς και είναι ένα παιδί που είναι πολύ εξελίξιμο, θα τον δείτε και εσείς μέσα στο γήπεδο, γρήγορος, παίζει από πολύ μικρός μπάσκετ με αμαξίδιο στην χώρα του. Πιστεύω θα είμαστε αρκετά δυνατοί με αυτόν. Επίσης πήραμε τον Παγαγιώτη τον Χριστόφορο από το Ηράκλειο γιατί δυστυχώς ο Αποστόλης ο Μουμτζόγλου δεν θα είναι μαζί μας φέτος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στην Ολλανδία. Τον αντικαταστήσαμε με τον Παναγιώτη τον Χριστόφορο. Βασικά αυτές οι δύο είναι οι αλλαγές μας, τα υπόλοιπα παιδιά έχουν μείνει, δηλαδή εκτός από τον Αποστόλη και τον Ιβάνοφ».

– Η συγκεκριμένη ομάδα και το συγκεκριμένο άθλημα ανέβηκε πολύ και στην καρδιά αλλά και στα μάτια του κόσμου, γνωρίσαμε το άθλημα από αυτήν την ομάδα και έδωσε μία υπεραξία σε όλο το άθλημα.

«Πραγματικά είναι φοβερό αυτό που έχει γίνει γιατί εγώ είμαι στον χώρο από το 2003, πραγματικά ήταν πολύ μικρό το ποσοστό των Ελλήνων που ήξεραν το μπάσκετ με αμαξίδιο και είχαν δει. Αυτήν την στιγμή στιγμή πιστεύω, κυρίως λόγω του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ που έχει κάνει ομάδα, έχουν μάθει όλοι ή έχουν διαβάσει ή έχουν ακούσει ή έχουν δει. Αν σταματήσεις κάποιον στον δρόμο και του πεις Παναθηναϊκός ΑμεΑ, θα σου πεις σας έχω δει. Δηλαδή αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος».

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει διευρύνει τα τμήματα ΑμεΑ και θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα στο μέλλον.

«Υπάρχουν πάρα πολλά που θέλουμε να κάνουμε. Να φέρουμε όσα περισσότερα παιδιά με αναπηρία μπορούμε στο γήπεδο, να διαλέξουν το άθλημα που τους αρέσει και τους ταιριάζει. Έχουμε πραγματικά κάνει πολλά σχέδια με την διοίκηση τα οποία θα δείτε στο μέλλον».

Θέλω κλείνοντας, επειδή αυτό το τμήμα το αγκάλιασε πολύ ο κόσμος του Παναθηναϊκού, να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο, γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι ο κόσμος αγαπάει πολύ το τμήμα και πραγματικά η παρουσία του κόσμου λείπει πάρα πολύ.

«Σας περιμένουμε κοντά μας όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα για να κάνουμε πολλά ωραία πράγματα και να ολοκληρώσουμε αυτά που αφήσαμε στην μέση».