Χρονοπούλου στο Prasinoforos.gr: «Ο Παναθηναϊκός λειτουργεί σαν οικογένεια»

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ με αμαξίδιο, Ιωάννα Χρονοπούλου, μίλησε αποκλειστικά στο Prasinoforos.gr ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Η μοναδική γυναίκα που βρίσκεται ρόστερ του «τριφυλλιού» στην συνέντευξη της αναφέρθηκε στο «χτίσιμο» του φετινού ρόστερ, στην οικογένεια του Παναθηναϊκού ενώ παράλληλα έστειλε το δικό της μήνυμα προς όσες κοπέλες σκέφτονται να ασχοληθούν με το άθλημα.

Επιμέλεια: Νίκος Γιανναράς

– Ιωάννα να ξεκινήσουμε με μία ευχή για την νέα χρονιά.

«Η ευχή είναι να έχουμε υγεία, γιατί με όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, αυτό είναι το ζητούμενο. Κυρίως να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις, να μην έχουμε πάλι διακοπές».

Ξεκινάει το πρωτάθλημα, πρώτος αγώνας εκτός έδρας. Πες μου πως βλέπεις την ομάδα φέτος, γιατί και πέρυσι είχε γίνει μία τεράστια προσπάθεια μία πολύ καλή ομάδα που είχε ξεκινήσει πολύ καλά. Φέτος πως είναι η ομάδα;

«Φέτος θεωρώ πως είναι ακόμη πιο καλό το ρόστερ. Κάναμε μία προσθήκη ενός ακόμη ξένου παίκτη, Κολομβιανού. Μάλλον η συνταγή ήταν πολύ επιτυχημένη οπότε είπαμε να το συνεχίσουμε. Νομίζω πως είμαστε ήδη δεμένοι, δηλαδή οι προσθήκες είναι μόλις δύο, οπότε δεν χρειαζόμαστε και πάρα πολύ καιρό για να δέσουμε. Νομίζω πως φέτος είμαστε στον ίδιο δρόμο που ξεκινήσαμε πέρυσι».

– Είσαι η μοναδική γυναίκα στην ομάδα. Πως νιώθεις γι’ αυτό;

«Αυτό εντάξει, μ’ αρέσει η αλήθεια είναι. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες κοπέλες, είμαστε τέσσερις όλες, που να ακολουθούν το άθλημα μας. Είναι πάρα πολύ ωραίο και εύχομαι κάτι να γίνει και να έρθουν περισσότερες κοπέλες στο άθλημα».

Τι θα ήθελες να πεις σε κοπέλες ώστε να δώσεις ένα κίνητρο να έρθουν και να ασχοληθούνε;

«Θεωρώ ότι το φοβούνται λίγο, το θεωρούν πολύ επικίνδυνο και δυναμικό. Ίσως γι’ αυτό δεν τις τραβάει τόσο. Εγώ θέλω τους πω να έρθουν να το δοκιμάσουν, να κάτσουν μία μέρα, όπως έκανα και εγώ και δεν το περίμενα πως θα εξελιχθεί έτσι, οπότε να έρθουν να δοκιμάσουν και μετά να κρίνουν».

– Εσένα οι συναθλητές σου αλλά και οι αθλητές των αντίπαλων ομάδων πως σε αντιμετωπίζουν; Σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά;

«Στην αρχή, στα πρώτα παιχνίδια ναι. Πλέον όχι, γιατί έχουν δει ότι και εγώ δεν λογαριάζω γενικά οπότε είμαστε ίσοι πλέον».

– Πλέον έχεις την γνώση και του μπάσκετ αλλά και του μπάσκετ με αμαξίδιο. Θέλω να μας πεις ομοιότητες, διαφορές και δυσκολίες.

«Το άθλημα είναι το ίδιο, για το μπάσκετ μιλάμε. Οι κανόνες είναι πάνω κάτω οι ίδιοι συν κάποιες αλλαγές που έχουμε εμείς, στο πως γίνονται τα φάουλ, στα τρία δευτερόλεπτα, στο πως πιέζουμε. Εγώ εκεί βλέπω τις διαφορές. Είναι μπάσκετ, απλά χρησιμοποιούμε το αμαξίδιο».

– Είναι μία ομάδα που εδώ και τρία χρόνια που έχει δημιουργηθεί έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και των φιλάθλων του Παναθηναϊκού αλλά και αθλητών του Παναθηναϊκού απ’ άλλα τμήματα που έρχονται και παρακολουθούν την ομάδα. Αυτή η ομάδα έδωσε ένα έναυσμα για τον Ερασιτέχνη και ενώθηκαν όλα τα τμήματα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την οικογένεια του Παναθηναϊκού;

«Ο Παναθηναϊκός λειτουργεί γενικότερα σαν οικογένεια και δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από την ώρα που μπήκαμε και εμείς στην οικογένεια αυτή, να μας αντιμετωπίσουν αλλιώς ή σαν κάτι διαφορετικό. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα για εμάς που παίζουμε να έρχονται άτομα από το βόλεϊ, το γυναικείο βόλεϊ, το γυναικείο μπάσκετ, να έρχονται και να ξαναέρχονται, όχι μία φορά και χαίρονται με τις επιτυχίες μας και θα στεναχωρηθούν αν χάσουμε. Οπότε όλο αυτό είναι αμοιβαίο, δηλαδή και από εμάς υπάρχει αυτή η στήριξη αλλά και από εκείνους».

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού όποτε παίζει εδώ στην έδρα αλλά κυρίως στην επαρχεία, είναι ένα κάλεσμα για εκείνους. Θέλω να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού που λόγω των συνθηκών δεν μπορεί να έρθει να παρακολουθήσει, ειδικά αυτό το τμήμα που δεν είναι μόνο το θέαμα που είναι συναρπαστικό αλλά είναι πως το θέλει και η καρδιά του.

«Η αλήθεια είναι πως αυτό το κομμάτι θα μας πονέσει λίγο. Στα παιχνίδια μας ο κόσμος έδινε τον παλμό, σ’ όλα μας τα παιχνίδια είτε ήταν μέσα είτε έξω, κυρίως έξω. Εύχομαι να κάνουν λίγη υπομονή ακόμα, να φτιάξουν λίγο τα πράγματα και να ξαναβρεθούμε στο γήπεδο».