Που ΠΑΣ; ΠΑΟ… για πρωτάθλημα!

    Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Λεωφόρο στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Superleague. Χατ-τρικ από τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, από απευθείας εκτέλεση φάουλ τα δύο γκολ.

    Ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πέμπτη του διαδοχική νίκη στην Superleague, επικρατώντας των Γιαννιωτών με το βαρύ 3-0. «Έργο» Αϊτόρ και τα τρία τέρματα, με τον Ισπανό αν βρίσκεται σε… τρομακτική κατάσταση.

    Οι «πράσινοι» συνεχίζουν να απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής και πλέον μπαίνουν σε… ρυθμούς Τούμπας.

    Η αναμέτρηση:

    Στο 10′, η σέντρα-σουτ του Γκάνεα κατέληξε στη συμβολή των δοκαριών, με τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει στο γκολ. Η επόμενη μεγάλη φάση του «τριφυλλιού» έγινε στο 15ο λεπτό, όταν Αϊτόρ και Σπόραρ συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να πλασάρει και τον Σούλη να μπλοκάρει.

    Στο 20′ ο Αϊτόρ έπιασε το δυνατό σουτ μετά από κεφαλιά – πάσα του Κουρμπέλη, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα (22′), Σπόραρ και Σούλης συγκρούστηκαν δυνατά, κατά την έξοδο του τερματοφύλακα του ΠΑΣ. Μετά από μία πεντάλεπτη διακοπή, ο γκολκίπερ των Γιαννιωτών αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο, με τον Αθανασίου να τον αντικαθιστά.

    Εν τέλει, ο Σπόραρ δεν κατάφερε να συνεχίσει και στο 37ο λεπτό τον αντικατέστησε ο Φώτης Ιωαννίδης. Το σκορ άνοιξε στο 45ο λεπτό στην Λεωφόρο, όταν ο Αϊτόρ επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ και νίκησε τον Αθανασίου, κάνοντας το 1-0. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 1-0.

    Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο Μπερνάρ αντικατέστησε τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Στο 54′, ο Αϊτόρ και πάλι με εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να «κλειδώνουν» την νίκη από νωρίς. Ο Ισπανός δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 70ο λεπτό, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το 3-0, σημειώνοντας χατ-τρικ.

    Στο 72′ Χουάνκαρ και Βέρμπιτς αντικατέστησαν Γκάνεα και Παλάσιος. Στο 81ο λεπτό ο Μπαρτ Σένκεφελντ πέρασε στο ματς αντί του Σάρλια, με τον Ολλανδό στόπερ να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά το δεύτερο ματς κόντρα στην Σλάβια Πράγας.

    Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κουτσιάφτη, με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει μία άνετη νίκη με 3-0 και να φτάνει στο 5Χ5.