Αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό έχει ονοματεπώνυμο…

  Ο Τάσος Μπακασέτας, είναι δεδομένο πως ανεβάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό στην μεσοεπιθετική του γραμμή και πρόκειται να του προσφέρει ακριβώς ό,τι έλειπε για χρόνια από το ρόστερ.

  Ο Τάσος Μπακασέτας έχει δείξει ήδη δείγματα της ποιότητας του στον Παναθηναϊκό, από τον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ατρόμητο. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, επέστρεψε στην Ελλάδα για να φορέσει τα πράσινα και για να ανοίξει έναν νέο κύκλο στην καριέρα του, στοχεύοντας να συνδυάσει το όνομά του με επιτυχίες στο «τριφύλλι». Η έλευσή του, πρωτίστως ενισχύει περαιτέρω το ελληνικό στοιχείο της ομάδας, καθώς αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αυτός ο τίτλος, έχει καταχωρηθεί στον ίδιο με βάσει την προσφορά του τόσο στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας, όσο και με της αγωνιστικής ανόδου στην Τράμπζονσπορ.

  Η ποιότητά του στο χορτάρι είναι εμφανής από την πρώτη στιγμή που παίρνει την μπάλα στα πόδια του. Η ταχύτητα με την οποία παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο και το στενό μαρκάρισμα των αντιπάλων, έχουν ελαττώσει πολύ τον χρόνο που έχει στη διάθεσή του ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής για να αντιδράσει με την μπάλα στα πόδια. Θεωρώ πως αυτός είναι και ο λόγος που επιβάλλεται η βελτίωση της τεχνικής και της αντίληψης, σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής να αισθάνεται άνετος με την μπάλα στα πόδια, ανεξαρτήτως θέσεως.

  Ο Τάσος Μπακασέτας με τον Φώτη Ιωαννίδη, κατά τη διάρκεια πανηγυρισμού με την Εθνική Ελλάδας!

  Ο Τάσος Μπακασέτας, αποτελεί έναν εκ των ποδοσφαιριστών που έχει αυτό το «χάρισμα», αυτή τη δεξιότητα. Γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του με την μπάλα στα πόδια, προτού αυτή φτάσει στον ίδιο. Από το τωρινό ρόστερ του «τριφυλλιού», δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής που να κάνει τόσο καλά, αυτό που ο Έλληνας άσος μπορεί να πραγματοποιήσει. Το δείγμα γραφής, είναι μικρό, ωστόσο ο Μπακασέτας δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Η παρουσία του στον Παναθηναϊκό, όμως, δίνει ένα πάτημα παραπάνω για να σκιαγραφηθούν όλα όσα κάνει στο χορτάρι.

  Στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, ο Μπακασέτας πρόκειται να αποτελέσει τον πιο… καθαρό επιτελικό μέσο. Οι Τζούρισιτς και Μπερνάρ (ειδικότερα ο πρώτος) έχουν αγωνιστεί και πριν το «τριφύλλι» στην εν λόγω θέση, ωστόσο δεν είναι μεγαλωμένοι ποδοσφαιρικά στον άξονα. Ο 30χρονος άσος, γνωρίζει κάλλιστα πού να κινηθεί, πότε να κινηθεί και με ποιον τρόπο μπορεί να πάρει την μπάλα στα πόδια του, έτσι ώστε να δημιουργήσει για την ομάδα του. Έχει το κοντρόλ κατεύθυνσης που διευκολύνει τόσο το παιχνίδι της ομάδας του συνολικά, όσο και τις κινήσεις των συμπαικτών του, έτσι ώστε να πάρουν μέρος στην οποιαδήποτε επίθεση. Είναι, ενδεχομένως, ο ορισμός του «κοντρόλ, πάσα», που ο Παναθηναϊκός το χρειάζεται για να αποκτήσει ταχύτητα στην ανάπτυξή του, προκειμένου να μπορέσει να δημιουργήσει υπεραριθμίες στο επιθετικό τρίτο, μέσω των οποίων αυξάνονται οι ευκαιρίες προς την αντίπαλη εστία.

  «Οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού για Γιαννούλη!»

  Η ποιότητα του Μπακασέτα, ερμηνεύεται με απλά στοιχεία του ποδοσφαίρου, που όμως ο Παναθηναϊκός δεν τα είχε έως τώρα. Ανά διαστήματα, τα έβρισκε στα πρόσωπα των Μπερνάρ και Τζούρισιτς, αλλά αμφότεροι δεν είναι οι ποδοσφαιριστές που θα δώσουν την πρώτη πάσα ανάπτυξης. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, μπορεί να αρχίσει τον… χορό ταχύτητας, το κάνει χρόνια στην καριέρα του και ποδοσφαιριστές σαν τον Μπερνάρ και τον Τζούρισιτς, μπορούν να ξεδιπλώσουν περισσότερο τις δικές τους αρετές, όταν έχουν… έτοιμη την πρώτη πάσα ανάπτυξης.

  Από κει και πέρα, ο Μπακασέτας είναι και ο παίκτης που θα «ξεκολλήσει» την επίθεση της ομάδας του έξω από την περιοχή. Οι «πράσινοι» απειλούν κατά κύριο λόγο από τα άκρα και μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά και στις δύο περιπτώσεις το παιχνίδι ανάπτυξης είναι σπάνια κάθετο. Ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, θα συνεισφέρει στο κάθετο παιχνίδι της ομάδας του και παράλληλα θα προσθέσει έναν ακόμη τρόπο για να απειληθούν οι αντίπαλες εστίες, μέσω των μακρινών σουτ, όπως διαπιστώθηκε ήδη στο ντεμπούτο του κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Μπακασέτας, λοιπόν, ανεβάζει επίπεδο το «τριφύλλι», με στοιχεία βασισμένα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο, βέβαια, εξακολουθεί να αποκαλείται σύγχρονο, διότι δεν παύει να αλλάζει με λεπτομέρειες, καταστάσεις και στοιχεία που καλούνται άπαντες να ακολουθήσουν. Στοιχεία τα οποία ο Μπακασέτας τα έχει αναπτύξει αρκετά έως τώρα ως ποδοσφαιριστής και πλέον αποτελούν τη δική του «ταυτότητα», την οποία χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια