Η συνέντευξη του Λέτο (pics & vids).

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σεμπάστιαν Λέτο στην «Πράσινη» της Τετάρτης (30/3).

Συνέντευξη στους: Τ. ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗ, Λ. ΜΠΑΚΟΛΙΑ, ΗΛ. ΛΑΛΙΩΤΗ, Χ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Πέρασαν τέσσερα χρόνια. Τέσσερα δύσκολα χρόνια, στα οποία ο Σεμπάστιαν Λέτο ήταν μακριά απ’ τον Παναθηναϊκό και ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον Σεμπάστιαν Λέτο. Και για τους δύο οι καταστάσεις που βίωσαν αυτό το διάστημα να πάνε και να μην ξαναγυρίσουν. Φτάνοντας μια… ανάσα απ’ την καταστροφή, κατάφεραν να αναγεννηθούν απ’ τις στάχτες τους, να πατήσουν ξανά στα πόδια τους. Τα δύσκολα δεν πέρασαν, αλλά πλέον η ελπίδα έχει επανέλθει. Για τα καλά μάλιστα.

Αυτή η σχέση Παναθηναϊκού-Λέτο δεν ήταν δυνατόν να τελειώσει τόσο γρήγορα, τόσο απότομα, τόσο… ψυχρά. Αυτό που περίμενε, ευχόταν όλος ο κόσμος του μεγαλύτερου Ελληνικού συλλόγου, έγινε! Ο «Σέμπα» είναι και πάλι εδώ. Είναι σπίτι του! Και δεν ήταν δυνατόν να μιλήσει πουθενά αλλού πέρα απ’ την εφημερίδα που απευθύνεται αποκλειστικά στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Η «ΠΡΑΣΙΝΗ» έχει την χαρά λοιπόν να σας παρουσιάζει την πρώτη μεγάλη αποκλειστική συνέντευξη του λατινοαμερικάνου «μάγου», μετά την επιστροφή του στο «τριφύλλι». Και είναι ακόμη μεγαλύτερη χαρά επειδή γινόμαστε το μέσο για να κοιτάξει εσάς στα μάτια και να σας ανοίξει την καρδιά του. Μια καρδιά… καταπράσινη, ενός πραγματικού μαχητή, όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά της ίδιας της ζωής. Αυτά που θα διαβάσετε θα σας συγκινήσουν, θα σας πωρώσουν, θα σας κάνουν να σκεφτείτε διαφορετικά πολλά πράγματα. Που αφορούν την ομάδα που αγαπάτε, αλλά και την ίδια την καθημερινότητα.

Δεν δίστασε να παραδεχτεί πως έχει γυρίσει άλλος άνθρωπος, με την ίδια «τρέλα» αλλά με διαφορετική φιλοσοφία. Κι αυτό οφείλεται στις περιπέτειες που πέρασε με την υγεία του, οι οποίες του στέρησαν αυτό που αγαπά περισσότερο. Μας μίλησε ευθέως για τον νέο ρόλο που έχει στην ομάδα, χωρίς σε καμία περίπτωση να δέχεται τον τίτλο του ηγέτη από σεβασμό στους συμπαίκτες του. Δεν… κώλωσε πουθενά, τονίζοντας πως προτιμά να παίζει πλάι σε έναν παίκτη όπως ο Μπεργκ παρότι θεωρεί τεράστιο ποδοσφαιριστή τον Σισέ. Και φυσικά η υπόσχεσή του προς εσάς είναι μία. Μάχη μέχρι τέλους. Για το Πρωτάθλημα που τόσο πολύ θέλει και για να αποδείξει πως σε καμία περίπτωση δεν έχει «τελειώσει» ποδοσφαιρικά. Η σεμνότητα του μεγαλείου του πραγματικά είναι δύσκολο να περιγραφεί με λέξεις οσο πλούσια κι αν είναι η Ελληνική γλώσσα. Καθίστε αναπαυτικά, κλείστε τα τηλέφωνα, μην αφήσετε κανέναν να σας ενοχλήσει και απλά απολαύστε τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Σεμπάστιαν Λέτο να δίνει μαθήματα ζωής, μαθήματα ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας και επαγγελματισμού. Και φυσικά η δική του ευχή είναι και δική μας. Μακάρι να γίνει ο νέος Ρότσα στην συνείδηση και στο μυαλό ολων μας! Μακάρι να μείνει για πάντα εδώ!

leto1 copy

«Πήδηξα από τη χαρά μου!»

Η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό και πώς αντέδρασε όταν έμαθε για το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» τον περασμένο Ιανουάριο, ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης του Λέτο με τους συντάκτες της «Π»

leto2

Όντας από τους πλέον αγαπημένους της εξέδρας των οπαδών του Παναθηναϊκού, ο Σεμπάστιαν Λέτο δεν θα μπορούσε να μην έχει επηρεαστεί απ’ αυτή τη σχέση λατρείας που υπάρχει μεταξύ του ίδιου και του κόσμου. Παράλληλα, στο «τριφύλλι» πέρασε όπως ο ίδιος είπε, τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Συνεπώς, δεν υπήρχε περίπτωση να το σκεφτεί περισσότερο από… ένα δευτερόλεπτο όταν έμαθε για το ενδιαφέρον της ομάδας τον περασμένο Ιανουάριο. «Πήδηξα στον αέρα όταν το έμαθα», ήταν η πιο χαρακτηριστική του ατάκα…

Γνωρίζοντας όλες αυτές τις αλλαγές, τι ήταν αυτό που σε έκανε τόσο πολύ να θες να γυρίσεις;

«Για μένα ήταν πολύ εύκολο. Εδώ πέρασα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Τόσο επαγγελματικά, όσο και στην καθημερινή μου ζωή. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψω δεν το σκέφτηκα περισσότερο για ένα δευτερόλεπτο».

Πότε έμαθες για πρώτη φορά ότι υπήρχε η προοπτική επιστροφής και τι ήταν αυτό που σκέφτηκες;

«Στην πραγματικότητα, εδώ και ένα-δυο χρόνια υπήρχε πάντα η… σπίθα της επιστροφής. Η σχέση μου ήταν πάντα πολύ καλή με τον Παναθηναϊκό, ακόμα και μετά την αποχώρησή μου. Πάντοτε, λοιπόν, υπήρχε στο μυαλό μου η σκέψη της επιστροφής στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό».

Υπάρχει κάποιος πρώην συμπαίκτης σου που μίλησες στο τηλέφωνο μόλις έμαθες για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού;

«Μίλαγα πολύ με τον Νίνη και τον Ζέκα. Ποτέ βέβαια δεν μιλήσαμε για να… επηρεάσω καταστάσεις σχετικά με την επιστροφή μου στον Παναθηναϊκό. Ήμασταν σε επαφή για να μαθαίνω τα νέα της ομάδας και την κατάσταση που υπάρχει. Δεν είπαμε κάτι παραπάνω. Όταν προέκυψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, είχα πρόβλημα με την Κατάνια. Με τη Λανούς είχα μια προφορική συμφωνία για να μείνω, αλλά έπρεπε να επιλύσω την κατάσταση με την Κατάνια. Τα πράγματα περιπλέχθηκαν, αλλά την κατάλληλη στιγμή εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός».

Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σε πήρε και σε ενημέρωσε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού;

«Ο εκπρόσωπός μου είναι εκείνος που χειρίζεται αυτά τα θέματα. Εκείνη την περίοδο ήμουν στενοχωρημένος. Γιατί δεν ήξερα αν μπορώ να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Όχι τόσο από φυσικής κατάστασης, αλλά πνευματικής. Όταν όμως με ενημέρωσαν για την προοπτική του Παναθηναϊκού, πήδηξα στον αέρα από τη χαρά μου».

«Τώρα είμαι πιο ώριμος»

Σίγουρος πως πλέον μπορεί να δώσει περισσότερα πράγματα στον Παναθηναϊκό εντός κι εκτός γηπέδου εμφανίστηκε ο «Σέμπα»

Αν μιλήσει κανείς με τον Σεμπάστιαν Λέτο σήμερα και στο παρελθόν είχε συναναστραφεί τον Αργεντινό, θα καταλάβει πως υπάρχουν κάποιες διαφορές. Ο Αργεντινός παραμένει το ίδιο παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό, όμως πλέον έχει αλλάξει αρκετά σε άλλα κομμάτια του χαρακτήρα του. Όπως ο ίδιος λέει, έχει αποκτήσει μεγαλύτερη ωριμότητα και επαγγελματισμό, κάτι που τον βοηθάει και εντός αγωνιστικού χώρου.

Σε έχει αλλάξει σαν άνθρωπο όλη αυτή η περιπέτεια που πέρασες; Νιώθεις πιο ώριμος;

«Ναι, βέβαια. Αν μιλάτε για τον… προηγούμενο Λέτο, όχι ότι δεν υπάρχει, αλλά είμαι ένας άλλος άνθρωπος. Είμαι πιο επαγγελματίας. Προσέχω πολύ περισσότερο τα πράγματα, ίσως κι επειδή μεγάλωσα λίγο».

Η αλήθεια είναι πως το βλέπουμε κι εμείς στο γήπεδο αυτό…

«(σ.σ. γελάει) Τι βλέπετε; Ίσως ότι δεν φωνάζω και βρίζω πια, ε; (σ.σ. γελάει). Να ξέρετε ότι κι εγώ το βλέπω. Είμαι πιο ήρεμος. Ίσως επειδή δεν θέλω να καταναλώσω εκεί ενέργεια».

Έφυγες από μια κατάσταση στο ελληνικό Πρωτάθλημα και ήρθε σε μια άλλη κατάσταση. Με όλα αυτά που βλέπεις από τους διαιτητές και όλα όσα συμβαίνουν, πώς μπορείς και διατηρείσαι σε ήρεμη κατάσταση;

«Είναι κάτι που ίσως το συνηθίζεις. Πριν τέσσερα χρόνια ήταν διαφορετικά, τώρα είναι μια άλλη κατάσταση. Είναι σίγουρα δύσκολο. Είναι κι αυτό που λέω και στους συμπαίκτες μου. Αν μπορούσαμε να είμαστε 10-15 λεπτά πιο συγκεντρωμένοι, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε το αποτέλεσμα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο κάτι τέτοιο. Αλλά όλα είναι στο χέρι μας, όλα εξαρτώνται από εμάς».

 «Θέλω να γίνω Πρωταθλητής»

leto16

Με το βλέμμα στην κορυφή, ο Σεμπάστιαν Λέτο μίλησε για τον Παναθηναϊκό της νέας χρονιάς και τις φιλοδοξίες που έχει τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα

Μια προσωπικότητα τόσο ισχυρή κι ένας άνθρωπος-νικητής, όπως είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο, δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από την κορυφή. Ο 30χρονος Αργεντινός σταρ του Παναθηναϊκού δεν… μάσησε τα λόγια του. Μιλώντας για την επόμενη χρονιά, έθεσε ξεκάθαρα ως στόχο την κατάκτηση του Πρωταθλήματος κι εξέφρασε σιγουριά πως η ομάδα με σωστές κινήσεις και την κατάλληλη συγκέντρωση, μπορεί να καταφέρει!

Επειδή είσαι ο Λέτο. Και ο κόσμος σε λαμβάνει πολύ σοβαρά όταν μιλάς. Αυτά τα χρόνια ο Παναθηναϊκός πέρασε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ξεκίνησε από μία κατάσταση μηδέν, με πολλά χρέη και πλέον τώρα αρχίζει να ξεφεύγει σιγά-σιγά απ’ αυτή την ιστορία. Ο κόσμος όμως, την ομάδα την έχει συνηθίσει ψηλά. Δηλαδή πρώτη στην Ελλάδα και με πορεία στην Ευρώπη. Φέτος δεν τα κατάφερε η ομάδα. Όπως ζεις τον Παναθηναϊκό από τον Γενάρη που ήρθες, μπορείς να πεις κάτι στον κόσμο για τη νέα σεζόν;

«Κατά την άποψή μου, τη νέα χρονιά μπορούμε να δώσουμε τη μάχη μας για το Πρωτάθλημα. Από τη μέρα που έφυγα, μέχρι και σήμερα, βλέπω πολλές αλλαγές στον Παναθηναϊκό, είναι μια διαφορετική κατάσταση. Ίσως να πρέπει να έρθουν κάποιοι νέοι παίκτες, αλλά η βάση της ομάδας και η βάση του πώς πρέπει να παίζεις ήδη υπάρχει. Το ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, είναι δύσκολα. Αλλά κάθε δυσκολία, κάθε εμπόδιο είναι για καλό και αξίζει τον κόπο. Πιστεύω πως έχουμε πολλές δυνατότητες».

Έχεις ζήσει ορισμένες μεγάλες στιγμές στο παρελθόν με τον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι αυτές που θα ήθελες να δημιουργήσεις από εδώ και πέρα;

«Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει κάτι να κερδίσει. Εδώ κι αρκετό καιρό ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει κάτι. Άρα θα είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να το καταφέρουμε αυτό. Σε ότι αφορά εμένα. Θέλω να γίνω Πρωταθλητής».

 «Για πάντα στον Παναθηναϊκό…»

Με μεγάλη χαρά θα ήθελε να γίνει ο νέος… Ρότσα και να κλείσει την καριέρα του στο «τριφύλλι» ο Σεμπάστιαν Λέτο

leto5

Μιλώντας για το μέλλον, η κουβέντα πήγε και στο αν ο «Σέμπα» θέλει να συνεχίσει… για πάντα στον Παναθηναϊκό. Η απάντησή του ήταν… όλα τα λεφτά. Ο Λέτο δεν λέει όχι στο να γίνει ο νέος… Ρότσα και να συνεχίσει για μια ζωή στο «τριφύλλι». Όπως είπε, άλλωστε, ο Παναθηναϊκός του έδωσε όλα όσα είναι σήμερα και παράλληλα αποτελεί ευθύνη και τιμή να φορά κανείς τη φανέλα του!

Ήδη υπάρχουν συζητήσεις ότι το συμβόλαιο 1,5 έτους είναι μικρό για σένα. Αν σε φώναζε κάποιος από τον Παναθηναϊκό από τώρα για να επεκτείνεις το συμβόλαιό σου για περισσότερα χρόνια και γιατί όχι να κλείσεις την καριέρα σου στην ομάδα, τι θα έκανες;

«Υπέγραψα για ενάμισι χρόνο. Γνωρίζοντας ο σύλλογος ότι ήμουν χωρίς παιχνίδια για έναν χρόνο ουσιαστικά. Συμφωνήσαμε λοιπόν, για αυτούς τους έξι μήνες, με σκοπό να συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά. Μακάρι για μένα, κάνοντας τα πράγματα σωστά και προσφέροντας στον Παναθηναϊκό, που αυτό είναι το πιο σημαντικό, να με φωνάξουν και να μου το προτείνουν. Θα με έκανε πολύ χαρούμενο. Αλλά πρώτα πρέπει να το αποδείξω παίζοντας στον αγωνιστικό χώρο. Το λέω γιατί καθημερινά πρέπει να αποδεικνύεις τι μπορείς να κάνεις. Δεν μου επιτρέπω να σκέφτομαι τι έκανα στο παρελθόν πριν από 2-3 χρόνια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι μπορώ να κάνω και να προσφέρω σήμερα».

Δεν μας είπες, όμως, αν θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στον Παναθηναϊκό. Με λίγα λόγια, αν θα ήθελες να γίνεις κατά κάποιο τρόπο ο νέος Ρότσα…

«Ναι, φυσικά! Λατρεύω τον Παναθηναϊκό, λατρεύω την Ελλάδα και θα έμενα με πολύ μεγάλη χαρά».

Ελληνικά πότε θα ξέρεις να μιλάς καλά; Κάνεις κάποιες προσπάθειες…

«Δεν μπορώ, δεν μπορώ (σ.σ στα ελληνικά). Μετά από πέντε χρόνια (σ.σ γελάει)».

Αυτό σημαίνει πως θα είσαι εδώ για πέντε χρόνια ακόμα…

«Μακάρι! Με τον Χουάν μαζί…».

«Ο Παναθηναϊκός μου έδωσε όλα όσα είμαι σήμερα»

Συγκεντρωμένος στον σκοπό του, που δεν είναι άλλος από το ποδόσφαιρο, ο Σεμπάστιαν Λέτο εξήγησε τι σημαίνει γι’ αυτόν ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του!

leto9

Τι σημαίνει για σένα ο Παναθηναϊκός και να παίζεις για τον Παναθηναϊκό;

«Για μένα είναι εύκολο. Και μόνο να μπαίνεις στο γήπεδο με τη φανέλα αυτής της ομάδας, σου δημιουργεί ένα συναίσθημα που πολύ δύσκολα ένας παίκτης μπορεί να αισθανθεί και να καταλάβει. Πιστέψτε με ότι, τώρα, το χαίρομαι πάρα πολύ. Αλλά βεβαίως αυτό δίνει και μια τεράστια ευθύνη. Γιατί μπορεί να παίξεις τρεις αγώνες άσχημα και να μετά να μου πουν “πήγαινε σπίτι σου” (σ.σ. γελάει). Γι’ αυτό και πρέπει να είσαι πάντα συγκεντρωμένος».

Έχεις ένα τρομερό δέσιμο και σχέση λατρείας με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Σου έχει ξανασυμβεί αυτό στην καριέρα σου;

«Η αλήθεια είναι πως όχι. Αυτό που με έκαναν να αισθανθώ εδώ, δεν το κατάφεραν πουθενά αλλού στον κόσμο. Δεν το έχω ζήσει πουθενά αλλού. Βέβαια, στην Αργεντινή, στη Λανούς, με αγαπάνε πολύ γιατί πέρασα 10 χρόνια εκεί, ξεκινώντας από παιδική ηλικία. Επαγγελματικά, όμως, στον Παναθηναϊκό ανδρώθηκα. Μου έδωσε όλα όσα είμαι σήμερα».

leto7

 «Να δείξουμε τι σημαίνει Παναθηναϊκός»

Μέσα σε τρία χρόνια άλλαξαν πολλά στο «τριφύλλι» κι ο «Σέμπα» καταγράφει τις διαφορές που εντόπισε μιλώντας στην «Π», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως στόχος είναι άπαντες να μάχονται για τον Παναθηναϊκό

«Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να ξέρω ότι μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο και πολεμάμε όλοι μαζί. Να δείξω τι σημαίνει να είσαι στον Παναθηναϊκό και να παίζεις για τον Παναθηναϊκό!».

Μετά από τρία χρόνια, ο Σεμπάστιαν Λέτο επέστρεψε στον Παναθηναϊκό όπου πολλά πράγματα είχαν αλλάξει. Ποδοσφαιριστές, προπονητής, διοίκηση, προπονητικό κέντρο. Προφανώς και ο Αργεντινός παικταράς εντόπισε διαφορές, στις οποίες όμως δεν στάθηκε ιδιαίτερα. Η προσαρμογή του ήταν… αστραπιαία και είναι έτοιμος να δώσει τη «μάχη» για να φέρει ξανά το «τριφύλλι» εκεί που του αρμόζει!

Πως βλέπεις τη σημερινή ομάδα, μετά την επιστροφή σου στον Παναθηναϊκό, σε σχέση με την ομάδα που ήσουν στο προηγούμενο πέρασμά σου;

«Είναι δύο ομάδες διαφορετικές. Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό, υπήρχαν παίκτες με μεγάλη εμπειρία και καλά ονόματα. Για μένα ήταν εύκολο να προσαρμοστώ, έχοντας αυτούς τους έμπειρους παίκτες δίπλα μου. Σήμερα υπάρχει μια ομάδα με νεαρούς παίκτες. Με την οποία δεν είναι εύκολα τα πράγματα, βάσει και της γενικότερης κατάστασης στο σύλλογο. Πλέον είμαι εγώ μέσα στους μεγαλύτερους, που πρέπει να δείξω κάποια πράγματα στους νεότερους. Αυτή είναι η βασική διαφορά που βλέπω».

Από πλευράς προοπτικής, τι είναι αυτό που βλέπεις;

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα κουτί εκπλήξεων. Πριν από ένα μήνα έπαιξα για πρώτη φορά και τώρα βλέπω μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Κι αυτό μέσα σε μόλις ένα μήνα. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για το ποδόσφαιρο».

Η προσαρμογή για σένα πως ήταν; Βρήκες πολλούς νέους παίκτες, σε ένα νέο προπονητικό κέντρο, με νέα διοίκηση. Όλα ουσιαστικά είναι νέα…

«Η αλήθεια είναι πως προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα. Κανείς δεν μπορεί να σκέφτεται συνέχεια το παρελθόν. Γνώριζα πολύ καλά την κατάσταση του συλλόγου και προσαρμόστηκα όσο το δυνατόν ταχύτερα».

Θεωρείς ότι από όσα έχεις δει μέχρι τώρα υπάρχουν κάποια σημεία που δεν πολεμάει ο Παναθηναϊκός; Ότι τα παρατάει επειδή νευριάζει με διάφορες καταστάσεις;

«Η αλήθεια είναι πως στην αρχή όταν ήρθα, ναι, υπήρχαν τέτοια φαινόμενα. Ένα μήνα πριν υπήρχαν 9 νέοι ποδοσφαιριστές, ποδοσφαιριστές που δεν ξέρουν το Πρωτάθλημα, δεν ξέρουν τίποτα. Αλλά τώρα πλέον ξέρουν. Ξέρουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο προπονητής, ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Άρα πλέον βλέπουμε μια ομάδα, με άλλη συμπεριφορά».

Βοηθάει και η δική σου παρουσία να αποκτήσει η ομάδα ένα πιο μαχητικό πνεύμα; Είπες άλλωστε πως είσαι μαχητής και δεν τα παρατάς ποτέ.

«Ναι, βεβαίως. Το προσπαθώ μιλώντας μέσα στα αποδυτήρια. Τόσο εγώ, όσο και οι αρχηγοί της ομάδας. Στη νοοτροπία μου υπάρχει μόνο ένα πράγμα. Να μάχεσαι, να πολεμάς. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα οικονομικά της ομάδας ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να ξέρω ότι μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο και πολεμάμε όλοι μαζί. Αυτή είναι δουλειά και δική μου, όντας ένας από τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους παίκτες. Να δείξω τι σημαίνει να είσαι στον Παναθηναϊκό και να παίζεις για τον Παναθηναϊκό!».

 «Τα καλύτερά μου χρόνια εδώ»

«Αυτό που έγινε στο αεροδρόμιο, δεν μπορείς να το καταλάβεις από φωτογραφίες και βίντεο. Ο κόσμος μου δίνει το κίνητρο να μάχομαι»

leto10

Ήταν αδύνατον να μιλήσουμε με τον Λέτο και να μην τον ρωτήσουμε για τη σχέση… λατρείας που έχει με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Όσο κι αν ήθελε να… αποφύγει τους συναισθηματισμούς, όσο κι αν λέει πως πλέον είναι περισσότερο επαγγελματίας, η έκφρασή του όταν αναφερθήκαμε στο γνωστό σύνθημα ήταν… όλα τα λεφτά. Όπως και η ατάκα του «Εδώ πέρασα τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου», που εξήγησε μέσα σε λίγες λέξεις το γιατί «δέθηκε» τόσο πολύ με τους «πράσινους» οπαδούς.

Μιλάς με λατρεία για Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Έχεις παίξει και στις δύο μεγάλες ομάδες, τις έχεις ζήσει από μέσα. Γιατί μόνο για τον Παναθηναϊκό σου βγήκαν αυτά τα συναισθήματα;

«Είναι εύκολο. Εδώ ήμουν τέσσερα χρόνια. Στον Ολυμπιακό μόνο ένα. Κάποιος επαγγελματίας ξέρει να αποφασίζει που θα παίξει. Εδώ πέρασα τις καλύτερες στιγμές όλης μου της καριέρας. Αυτό με τροφοδοτεί με όρεξη για να συνεχίσω και να μάχομαι».

Πως αισθάνθηκες όταν συνάντησες μετά από τόσο καιρό τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, αλλά και στο αεροδρόμιο όταν επέστρεψες;

«Αυτό που έγινε στο αεροδρόμιο είναι κάτι που δεν μου είχε συμβεί ποτέ στη ζωή μου! Δεν είχα νιώσει ποτέ έτσι! Είναι άλλο πράγμα να το λες κι άλλο να το ζεις εκείνη τη στιγμή. Είναι διαφορετικό να το διαβάζεις, να το βλέπεις σε μια φωτογραφία και άλλο το πως πραγματικά το αισθάνεσαι εκείνη τη στιγμή που συμβαίνει. Αλλά, όπως λέω πλέον πάντα, αν αυτό είναι κάτι που κέρδισα στο παρελθόν με όσα έκανα, πρέπει να πολεμήσω ακόμα περισσότερο τώρα για να εξακολουθώ να το κερδίζω και να το δικαιούμαι».

Μήπως επέστρεψες επειδή σου είχε λείψει λίγο και το… σύνθημα του κόσμου για σένα;

«(σ.σ. γέλια) Αυτό είναι σίγουρο…! Όχι, όχι, είπαμε, ηρέμησα πια (σ.σ. γελάει πάλι)».

Παίζεις πλέον στη Λεωφόρο, ενώ έχεις παίξει και στο ΟΑΚΑ στην πρώτη σου θητεία. Πώς σου φαίνεται σε σχέση με το ΟΑΚΑ;

«Στο ΟΑΚΑ είχε αρκετό κόσμο στα παιχνίδια μας. Αλλά σε μένα μου αρέσει να παίζω σε μικρά γήπεδα. Γιατί με φιλάθλους σαν τους δικούς μας, βοηθάει την ομάδα να παίζει ακόμα καλύτερα, αλλά δημιουργεί παράλληλα και μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο. Αλλά νομίζω ότι θα χρειαζόταν λίγος μεγαλύτερος χώρος γιατί έχουμε πολλούς οπαδούς».

 «Ταιριάζω καλύτερα με τον Μπεργκ»

leto14

Ένα δίδυμο που μπορεί να αφήσει εποχή δημιουργείται με τη συνύπαρξη Μάρκους και «Σέμπα» στον Παναθηναϊκό κι ο Αργεντινός δείχνει να το απολαμβάνει

 «Υπεύθυνος προπονητής ο Στραματσόνι, θέλει το καλό του συλλόγου ο Αλαφούζος»

Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε ο Σεμπάστιαν Λέτο να έχει παρτενέρ στο «τριφύλλι» τον Μάρκους Μπεργκ. Έναν ακόμα ηγετικό σέντερ φορ, μετά τον Τζιμπρίλ Σισέ με τον οποίο συνυπήρξε τη διετία 2009-2001. Ο «Σέμπα» ξεκαθάρισε πως απολαμβάνει να παίζει με τον Σουηδό, μιλώντας ωστόσο κολακευτικά για την αξία του Γάλλου. Παράλληλα, μίλησε με πολύ καλά λόγια και για την αξία του Λούκας Βιγιαφάνιες. Όσο για τη συνύπαρξή του με τον Στραματσόνι, ο «Σέμπα» υποστήριξε πως ο Ιταλός είναι ένας υπεύθυνος προπονητής ενώ υπογράμμισε πως ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ένας άνθρωπος που μάχεται για το καλό της ομάδας και αυτό είναι σημαντικό για όλους τους ποδοσφαιριστές.

Στην προηγούμενη θητεία σου στον Παναθηναϊκό συνεργάστηκες με έναν τεράστιο επιθετικό, τον Τζιμπρίλ Σισέ. Τα έφερε έτσι η μοίρα ώστε και τώρα να συνεργάζεσαι με έναν ακόμα μεγάλο επιθετικό τον Μάρκους Μπεργκ. Τι διαφορές εντοπίζεις;

«Είναι δύο εντελώς διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Ο Τζιμπρίλ ήταν ένας αποφασιστικός παίκτης, που σε βοηθούσε να κερδίζεις παιχνίδια. Και ο Μπεργκ σε βοηθάει να κερδίζεις, αλλά έχουν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Προσωπικά εμένα μου αρέσει περισσότερο ο τρόπος που αγωνίζεται ο Μπεργκ. Όχι ότι μου αρέσει περισσότερο ο Μπεργκ σαν παίκτης, αλλά ο τρόπος που παίζει, για να μην παρεξηγηθώ. Αλλά ακόμα και τώρα που εγώ δεν είμαι σε καλή φυσική κατάσταση, είμαστε δύο παίκτες που κινούμαστε συνέχεια και συνεργαζόμαστε καλά. Και στον Μπεργκ αρέσει να παίζει σέντερ φορ και σε εμένα να κινούμαι συνέχεια δίπλα του. Οπότε εναλλασσόμαστε καλά. Ταιριάζουμε καλύτερα ως δίδυμο. Γιατί με τον Τζιμπρίλ, ουσιαστικά παίζαμε διαφορετικά, 4-3-3, κι εγώ ήμουν αριστερά, ενώ τώρα παίζουμε 4-4-2, που είναι άλλος τρόπος παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι πως με τον Μπεργκ τα πάω πολύ καλά».

Στην ομάδα, λίγο πριν από εσένα ήρθε ένας ακόμα Αργεντινός, ο Λούκας Βιγιαφάνιες, αλλά ουσιαστικά εσύ είσαι ο “παλιός” στην ομάδα. Μιλάς μαζί του, του εξηγείς κάποια πράγματα;

«Φυσικά, μιλάω πάρα πολύ με τον Λούκας. Τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη. Δεν τον γνώριζα πριν. Ήξερα το όνομά του, αλλά δεν τον είχα δει ποτέ να παίζει. Νομίζω είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει πολύ και επιθετικά και ανασταλτικά με τον τρόπο παιχνιδιού του. Είναι πολύ τεχνίτης και δύσκολα βρίσκεις τέτοιους ποδοσφαιριστές πλέον. Μακάρι να μας βοηθήσει να τα καταφέρουμε».

Έχεις βρει διαφορετικά πρόσωπα κατά την επιστροφή σου στον Παναθηναϊκό. Πες μας τη γνώμη σου για τον προπονητή της ομάδας, Αντρέα Στραματσόνι, αλλά και τον πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο…

«Ο προπονητής μου φαίνεται πολύ υπεύθυνος. Από την πρώτη μέρα που υπήρχε ενδιαφέρον μου τηλεφώνησε και μου εξήγησε το πλάνο του και τις σκέψεις του. Αυτό το πλάνο που μου είχε αναλύσει, την βλέπω τώρα να παίρνει σάρκα και οστά και να πραγματοποιείται. Τον πρόεδρο τον είχα προλάβει λίγο πριν φύγω, αλλά δεν είχα μεγάλη επαφή μαζί του εκείνο το διάστημα. Όταν επέστρεψα, είδα ότι πρόκειται για έναν πολύ ευγενικό, μορφωμένο άνθρωπο, ο οποίος θέλει μόνο το καλό της ομάδας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας».

 «Δεν μου αρέσει η λέξη ηγέτης»

Ως έλλειψη σεβασμού προς τους συμπαίκτες του βλέπει τον χαρακτηρισμό του ηγέτη που του αποδίδουν ο «Σέμπα»

leto3

«Ο κόσμος με έχει συνδυάσει με το 11, φέτος πήρα το 5. Του χρόνου θα δούμε…»

Ο Σεμπάστιαν Λέτο που έχει επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, έχει αλλάξει σε πολλά πράγματα. Πλέον ο «Σέμπα» είναι πολύ πιο ταπεινός. Αποφεύγει να αποδεχθεί… ταμπέλες, όπως αυτή του ηγέτη, και επισημαίνει τη σημασία της ομάδας πάνω από τα πρόσωπα. Μιλώντας για τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό που πολλοί έχουν σπεύσει να του αποδώσουν, υποστήριξε πως σημασία έχει να δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα που θα δώσει χαρά στον κόσμο κι όχι το ποιος θα είναι ο ηγέτης της.

Σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας στο παρελθόν ήσουν κάτι σαν συνδετικός κρίκος. Μιλάμε για μικρές λεπτομέρειες, όπως το χορευτικό για να πανηγυρίσουν το γκολ του Κλέιτον στην Τούμπα, το βιντεάκι με το κότερο. Τώρα που είσαι πιο έτοιμος, αποδέχεσαι το ρόλο του ηγέτη του Παναθηναϊκού. Εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου…

«Η λέξη ηγέτης δεν μου αρέσει, τη θεωρώ έλλειψη σεβασμού προς άλλους παίκτες. Σίγουρα έχω έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα και πλέον είμαι και πιο μεγάλος. Δεν αλλάζει όμως ο τρόπος σκέψη μου. Αν πρέπει να χορέψω, θα χορέψω! Αν πρέπει να περάσω καλά με τους συμπαίκτες μου, θα το κάνω. Γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό και στη ζωή, όσο και κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Μακάρι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα γκρουπ που θα επαναλάβει αυτά τα πράγματα και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Γιατί και τότε, όλα αυτά νομίζω του έδιναν χαρά».

Στο τελευταίο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη έδειξε τη φανέλα και το τριφύλλι στον κόσμο του ΟΣΦΠ. Τι σκεφτόταν;

«Αυτά είναι… παιχνίδια. 40.000 κόσμος με έβριζε! Αλλά αυτό συμβαίνει… Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προκαλέσω με αυτήν την κίνηση και να συμβεί το οτιδήποτε. Ίσως είναι η στιγμή να αρχίσουμε να χαιρόμαστε με αυτά τα πράγματα και όχι να τα βλέπουμε ως πρόβλημα. Λατρεύω να παίζω σε αυτά τα παιχνίδια, γιατί είναι σημαντικά παιχνίδια. Να βλέπω όλον αυτόν τον κόσμο. Είναι κάτι που το βλέπω σαν το γενικότερο μέρος του σόου».

Γιατί επέλεξες να πάρεις το «5» ; Θέλεις κάποιο άλλο νούμερο για την επόμενη σεζόν;

«Είχα να επιλέξω ανάμεσα στο 5 που ήταν το μόνο διαθέσιμο από τα πρώτα έντεκα και το 86 που είναι η χρονολογία γέννησής μου. Προτίμησα λοιπόν να επιλέξω το πέντε. Όσο για την επόμενη σεζόν, θα δούμε. Δεν το έχω πολυσκεφτεί ακόμα. Ξέρω ότι οι οπαδοί με έχουν συνηθίσει με το 11, θα μου άρεσε κι εμένα να το έχω αλλά θα δούμε. Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει».

 «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

leto15

Ο Λέτο δεν φοβάται τη σύγκριση με τον ΟΣΦΠ και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός αν ήταν πιο προσεκτικός θα είχε νικήσει στο «Γ. Καραϊσκάκης»

 «Βλέπω και ακούω πράγματα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ ήταν πρόσφατο, και δεν θα μπορούσαμε να μην συζητήσουμε και για αυτό με τον «Σέμπα». Τον άνθρωπο που αποτελεί τον… εφιάλτη των «ερυθρόλευκων». Φάνηκε στο βλέμμα του πως περίμενε από την ομάδα να πάρει κάτι περισσότερο από αυτό το ματς, όπως και η δίψα που έχει για να το καταφέρει μελλοντικά. Όπως ξεκαθάρισε άλλωστε ο Λέτο, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να φοβάται κανέναν μέσα στο γήπεδο, όσο κι αν η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι… ίδια και ίσως ακόμα χειρότερη με αυτή που άφησε όταν έφυγε.

Έζησες πρόσφατα το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με την πρώην ομάδα σου, με τον κόσμο να σε βρίζει. Βοήθησες πολύ την ομάδα, αλλά στο τέλος δεν πήρατε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πως ένιωσες εσύ σε αυτό το παιχνίδι;

«Πιστεύω πως παίξαμε για 45 λεπτά πολύ καλά. Νομίζω θα ήταν ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας κι άλλο αποτέλεσμα αν σκοράραμε στη φάση του Ταυλαρίδη. Σύμφωνα με τα κριτήρια μου, παίζαμε εκτός έδρας, στο γήπεδο του Ολυμπιακού, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Δεχθήκαμε ένα γκολ στο 87ο λεπτό. Θα μπορούσαμε με περισσότερη ηρεμία να είχαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα».

Ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο του ΟΣΦΠ, την ομάδα που παίρνει με διαφορά το Πρωτάθλημα φέτος, έδειξε πως δεν έχει να φοβηθεί κάτι και πως δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές. Τι σημαίνει για σένα αυτό ενόψει και της νέας σεζόν;

«Αυτό ήταν που αναλύσαμε μετά τον αγώνα. Ήταν ήδη η ομάδα που έπαιζε στην έδρα της, ήταν ήδη Πρωταθλητές και παρόλο αυτά κάναμε έναν πολύ αγώνα και θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει. Άρα όντως δεν υπάρχει κανένας φόβος, αλλά πρέπει να μάχεσαι και να πολεμάς σε όλους τους αγώνες».

Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έτσι όπως την έζησες στην προηγούμενη θητεία σου και έτσι όπως τη ζεις τώρα σε ενοχλεί; Βλέπεις να αλλάζει κάτι;

«Η αλήθεια είναι πως δεν παρακολουθώ πολύ. Φυσικά βλέπω κι ακούω κάποια πράγματα. Αλλά γενικότερα τα πράγματα από τότε μέχρι σήμερα, δεν νομίζω πως έχουν αλλάξει και πολύ…».

leto11

 «Έμεινα έξι μήνες ακίνητος…»

Συγκλονίζει η εξομολόγηση του «Σέμπα» για το διάστημα των τραυματισμών και του χτυπήματος στο κεφάλι, αλλά και η δύναμη ψυχής που έβγαλε για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο

1319832 1

«Για έναν άνθρωπο, όπως εγώ, που πάντα μάχεται και πολεμά, ήταν κάτι που δεν μου το επέτρεπα να μην συνεχίσω το ποδόσφαιρο»

Το πλέον συγκλονιστικό κομμάτι της συνέντευξης που παραχώρησε αποκλειστικά στην «Π» ο Σεμπάστιαν Λέτο, ήταν αυτό στο οποίο αναφέρθηκε στην περιπέτεια που είχε με τους τραυματισμούς του. Κυρίως όταν ο «Σέμπα» αναφέρθηκε στο διάστημα που πέρασε μετά το ατύχημα με τα βάρη στην Αργεντινή. Ήταν και οι μοναδικές στιγμές στη διάρκεια των οποίων ο 30χρονος παικταράς… συννέφιασε. Ενώ σε όλη τη διάρκεια της κουβέντας μας ήταν χαμογελαστός, ευδιάθετος και πολύ ορεξάτος, σε εκείνο το κομμάτι φάνηκε να βγαίνει όλη εκείνη η πίεση που πέρασε. Παράλληλα, όμως, αυτή η περιπέτεια τον έβγαλε ακόμα πιο δυνατό και έτοιμο για μεγαλύτερες «μάχες». Τον άλλαξε κιόλας, σε σημείο που παρότι όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο να λέει πως πρέπει καθημερινά να αποδεικνύει πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε και να κατανοήσουμε πώς σκεφτόσουν να μην συνεχίσεις το ποδόσφαιρο. Μίλησε μας για τις δυσκολίες που πέρασες, φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό με τον τραυματισμό σου στο γόνατο, αλλά και το ατύχημα με τα βάρη.

«Έτσι έχουν τα πράγματα. Από τη στιγμή που έφυγα από τον Παναθηναϊκό πέρασα ένα πολύ δύσκολο διάστημα για ένα, ενάμισι χρόνο. Αρχικά δεν ξέραμε αν το γόνατο θα μπορούσε να ανταποκριθεί και να λειτουργήσει ξανά για να παίζω κανονικά. Μετά από ένα χρόνο, κατά τον οποίο έκανα τέσσερις προπονήσεις τη μέρα –στην πισίνα, φυσιοθεραπεία, γυμναστική- κατάφερα να… δεχθώ τον τραυματισμό που είχα και να τον ξεπεράσω. Γύρισα με πολύ όρεξη και μεγάλο κίνητρο, αλλά μου συνέβη αυτό το ατύχημα στο κεφάλι στην Αργεντινή. Ήμουν έξι μήνες χωρίς να μπορώ να κινηθώ καθόλου. Αυτούς τους μήνες τους πέρασα από την πολυθρόνα στο κρεβάτι και από το κρεβάτι στην πολυθρόνα, πάλι. Για έναν άνθρωπο, όπως εγώ, που πάντα μάχεται και πολεμά, ήταν κάτι που δεν μου το επέτρεπα. Αφού λοιπόν έμεινα σε πλήρη ακινησία, όλο αυτό το διάστημα, 20 μέρες μετά, είχα ήδη ξεκινήσει να κάνω προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα. Με όλους τους κινδύνους και το ρίσκο που περιελάμβανε αυτό. Τρεις φορές βρέθηκα σε πολύ κακή κατάσταση. Είχα πολλές δυσκολίες στις προπονήσεις, έβγαζα μυϊκούς τραυματισμούς, καθώς είχα μείνει πίσω σε φυσική κατάσταση. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Επέστρεψα στην Κατάνια, η οποία δεν ήθελε να μου πληρώσει το συμβόλαιό μου. Τέλος πάντων ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση».

Μας είπες κάποια συγκλονιστικά πράγματα για την περιπέτεια που πέρασες που δείχνουν και τη δύναμη του χαρακτήρα σου. 9 στους 10 θα είχαν σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ήρθες σε μια Α φυσική κατάσταση. Πότε πιστεύεις θα είσαι 100% έτοιμος για να είσαι αυτός που εσύ ο ίδιος θέλεις;

«Ξέρω ότι πολύς κόσμος πιστεύει ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο μετά από όλα αυτά. Εγώ όμως δεν μπορώ να σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να δουλέψω και να παίξω ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή μαζί με τον προπονητή κάνουμε μια προσπάθεια, ώστε να μπω στα play offs σε καλό επίπεδο. Εδώ κι ένα χρόνο δεν έχω κάνει καθόλου προετοιμασία και είναι σημαντικό για μένα να πάρω μέρος σε μία. Μακάρι μετά την προετοιμασία του ερχόμενου καλοκαιριού να είμαι στο… 80%. Στο 100% δεν ξέρω…».

 «Η κριτική με δυναμώνει»

Όσο και να προσπαθούν να τον… πειράξουν, ο «Σέμπα» κάνει τα κακόβουλα σχόλια δύναμη για να δώσει απαντήσεις σε όλους!

leto8

«Δεν με ενόχλησε. Γέλασα… Αυτός ο π… μου έβαλε μια φωτογραφία που ήταν για να τον δείρω!»

Είναι συνηθισμένο, ειδικότερα στην Ελλάδα, να προσπαθούν κάποιοι να βγάλουν… τελειωμένο έναν άνθρωπο πριν καν τον δουν να αγωνίζεται. Στην περίπτωση του Σεμπάστιαν Λέτο ο μηχανισμός… προπαγάνδας που στήθηκε, περισσότερο πείσμωσε τον παικταρά να δείξει σε όλους το τι μπορεί να κάνει, παρά τον ενόχλησε. Άλλωστε πλέον έχει αλλάξει στάση ζωής και μετατρέπει ακόμα και την πιο κακόβουλη κριτική σε κίνητρο για να δώσει περισσότερα πράγματα στον Παναθηναϊκό.

Σε ενόχλησε το γεγονός ότι κάποιοι μπορεί να σκέφτηκαν ότι ο Λέτο έχει τελειώσει ποδοσφαιρικά; Και πιο συγκεκριμένα σε ενόχλησε που ακόμα και στην παρουσίαση κάποιοι στάθηκαν στο πως είχε μαζευτεί η φανέλα κι αν έχεις παραπάνω κιλά;

«Δεν με ενόχλησε. Γέλασα… Αυτός ο π… μου έβαλε μια φωτογραφία που ήταν για να τον δείρω! (σ.σ. γελάει). Είχα ένα μεγάλο διάστημα πολλών μηνών που δεν μπορούσα να παίξω, ούτε καν να κινηθώ, αλλά έπρεπε να συντηρούμαι, να τρώω, όπως όλοι οι άνθρωποι. Όσο για το γεγονός ότι κάποιοι με είχαν “τελειωμένο”, δεν θα πω ότι δεν με ενόχλησε. Θα έλεγα ότι με πόνεσε. Αλλά μου έδωσε περισσότερη δύναμη για να συνεχίσω και να αποδείξω ότι μπορώ».

Με το γόνατο και το κεφάλι είναι πλέον όλα καλά;

«Με το κεφάλι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Απλά πρέπει να φοράω αυτή τη κάσκα όταν παίζω».

Σε ενοχλεί στις κεφαλιές;

«Όχι, είναι καλύτερα. Δεν ήμουν ποτέ της… κεφαλιάς, ούτως ή άλλως. Το γόνατο πάει καλά, το ελέγχουμε και δουλεύουμε καθημερινά».

 «Με λυπεί να είναι έτσι η Ελλάδα»

Η αγάπη του Λέτο για την Ελλάδα δεν περιορίζεται μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά επεκτείνεται και στη συνολική κατάσταση στη χώρα η οποία τον έχει απογοητεύσει

Ολοκληρώνοντας την κουβέντα μας με τον «Σέμπα», τον ρωτήσαμε και για την κατάσταση στην οποία βρήκε την Ελλάδα μετά την επιστροφή του. Έχοντας περάσει μια ανάλογη κατάσταση στην πατρίδα του, την Αργεντινή, γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα. Εξέφρασε μάλιστα τη μεγάλη του θλίψη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα κι ευχήθηκε τα προβλήματα να βρουν σύντομα μια λύση…

Τέλος, για την κατάσταση στην Ελλάδα και την κρίση που βιώνουμε. Πως βρήκες εσύ τα πράγματα μετά την επιστροφή σου;

«Έχω πολλούς φίλους που μου διηγήθηκαν όλα όσα συνέβησαν. Σήμερα βλέπω την κατάσταση. Μακάρι τα πράγματα να γίνουν καλύτερα το συντομότερο δυνατόν. Στην Αργεντινή περάσαμε μια εξίσου δύσκολη κατάσταση, αλλά μπορέσαμε σιγά σιγά να βγούμε. Με λυπεί μια χώρα σαν την Ελλάδα να είναι έτσι σήμερα».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη συνέντευξη του Σεμπάστιαν Λέτο:

leto1 leto2 leto3 leto4 leto5 leto6 leto7 leto8 leto9 leto10 leto11 leto12 leto13

 

 

 

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
Loading...
Translate »