Κυκλοφόρησε το λεύκωμα «Αήττητε Παναθηναϊκέ»

  Η Εκδοτική Belle Epoque, υπό την αιγίδα του Παναθηναϊκού Α.Ο., κυκλοφορεί ένα συλλεκτικό, επετειακό λεύκωμα, γεμάτο εκατοντάδες φωτογραφίες, αδημοσίευτα ντοκουμέντα και άγνωστες σπαρταριστές φωτογραφίες, αφιερωμένο στο θρυλικό «αήττητο πρωτάθλημα» του 1964. 

  Πόσο σπουδαίος ήταν ο Άθλος του Στιέπαν Μπόμπεκ; Τόσο σπουδαίος που υμνήθηκε από τον Νίκο Ξυλούρη και τον Βασίλη Τσιτσάνη. Ο «Στρατηγός» Μίμης Δομάζος, ο «Πολέμαρχος» Αριστείδης Καμάρας, το «Πουλί» Τάκης Οικονομόπουλος, ο «Τάκαρος» Λουκανίδης, ο «Μπουλντόζας» Βαγγέλης Πανάκης και οι υπόλοιποι ανίκητοι ημίθεοι συνέθεσαν μια από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες που έπαιξαν ποτέ μπάλα σε τούτο τον τόπο.

  Τα 12 χρόνια της λήθης είναι παρελθόν, η ιστορία ξαναγράφεται

  Με οχυρό τη Λεωφόρο και με απίθανες εξορμήσεις σε έδρες όπου επικρατούσε το δίπτυχο «λάσπη και αίμα», οι λεβέντες του Μπόμπεκ αφομοίωσαν το πρωτοπόρο σύστημα 4-3-3, αγνόησαν τις αμφιβολίες και τη χλεύη του Τύπου, και έφτασαν σε ένα πραγματικό Έπος. Ολοκλήρωσαν τη σεζόν χωρίς να ηττηθούν ούτε μισή φορά.

  Το βιβλίο «Αήττητε Παναθηναϊκέ» υπογράφει ο ιστορικός ερευνητής Ανδρέας Οικονόμου και είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.vivliapao.gr και σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία.

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια