Ρήγας: «Μέταλλο πρωταθλητή ο Παναθηναϊκός – Αδιαφορούν οι φορείς για εμάς»

  Ο Παναθηναϊκός απέκτησε πριν λίγους μήνες τον αθλητή ΑμεΑ Τζούντο Πολυζώη Ρήγα και το Prasinoforos.gr τον πλησίασε, δίνοντας «βήμα» και σε αυτούς τους αθλητές.

  Ο Πολυζώης Ρήγας, ο οποίος κατάγεται από την Θάσο, ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο από τον Παναθηναϊκό. Ο εκ της Θάσου, αθλητής τζούντο μίλησε στο «PFS» για την καθημερινότητα του, τις φιλοδοξίες του, την απόφαση του να αγωνιστεί με το «τριφύλλι», αλλά και τις δυσκολίες που συναντά στην καθημερινότητα του.

  Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδόπουλος

  Είσαι αθλητής τζούντο σωστά;

  Ναι ασχολούμαι με το τζούντο και την Πάλη.

  Κάτας: «Φαβορί ο Παναθηναϊκός»

  -Σε ποια ειδική κατηγορία αγωνίζεσαι;

  Αγωνίζομαι στη κατηγορία τον Κ-90 στην κατηφοριά J2 ΑΜΕΑ

  -Κατάγεσαι από την Θάσο. Γιατί επέλεξες να γίνεις αθλητής τζούντο, ένα άθλημα με χαμηλή δημοσιότητα στο νησί ;

  Γιατί ήταν κάτι κοντά στην πάλη που έκανα από μικρός και στα αθλήματα που έχει τις κατηγορίες ΑΜΕΑ έχει και το Τζούντο και μου άρεσε σαν άθλημα

  -Έχεις κάποιον αθλητή ως ίνδαλμα και γιατί;

  Ναι. Μου αρέσει ο Κώστας Σλούκας. Είναι εξαιρετικός παίχτης, με πλούσια καριέρα.

  -Έχεις αναδειχθεί 3 φορές δευτεραθλητής στην Ελλάδα.

  Ναι αν και δεν έπαιξα στην κατηγορία που ήταν τα για τα κιλά μου, στα 81. Ωστόσο, πλέον παίζω μια κατηγορία παραπάνω στα Κ -90 γιατί πλέον δεν υπάρχει η κατηγορία των 81 κιλών .

  Ποσό εύκολο είναι να φτάσεις ως εκεί;

  Πίστεψε με είναι αρκετά δύσκολο. Ειδικά στην αρχή, γιατί δεν ήξερα καν τα βασικά. Ήξερα πολύ λίγα πράγματα για το άθλημα, όμως όσο πάω μαθαίνω καινούργια πράγματα και εξελίσσομαι σαν αθλητής.

  -Γνωρίζω ότι είσαι φοιτητής ΤΕΦΑΑ. Ποσό εύκολο είναι μα συνδυάζεις σπουδές και πρωταθλητισμό;

  Είναι αρκετά δύσκολο, μιας και οι σπουδές μου είναι στην Θεσσαλονίκη. Ωστόσο προσπαθώ να τα συνδυάζω και τα δυο όσο μπορώ και μου το επιτρέπει το πρόγραμμα μου.

  Στις 5 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκες από τον Π.Α.Ο.

  Ναι πήρα μεταγραφή στον Παναθηναϊκό .

  -Γιατί επέλεξες να μεταγράφεις εκεί;

  Ο Παναθηναϊκός είναι γνωστό ότι είναι ένα οργανωμένο σωματείο. Έχουν υψηλούς στόχους και όλα τα τμήματα κάνουν πρωταθλητισμό. Τα άτομα που είναι εκεί ενδιαφέρθηκαν για εμένα και είναι εκεί για ότι χρειαστώ θα είναι δίπλα μου,

  Μεγάλο ρόλο στη μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό έπαιξε και η Ηρώ Μαλλιαρού, η οποία είναι στην διοίκηση των τμημάτων ΑμεΑ του Παναθηναϊκού και έχει καταγώγη από την Θάσο. ΜΕ βοήθησε από την πρώτη στιγμή και αυτό ήταν ένα συν για να μεταγραφώ εκεί.

  -Πόσους αθλητές ΑμεΑ τζούντο έχει ο Παναθηναϊκός;

  Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος έχει 2 άτομα. Είμαι εγώ και ο καλύτερος αθλητής στο τζούντο ΑμεΑ στην Ελλάδα και με πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό όπως είναι παραολυμπιονίκης ο Θεόκλητος Παπαχρήστος. Πλέον, ο Θεόκλητος θα είναι προπονητής όποτε παύει να είναι αθλητής είμαι πλέον μόνος μου στο τμήμα τζούντο .

  -Ποιες είναι οι συνθήκες για έναν αθλητή του είδους σου στην Ελλάδα;

  Προσωπικά, για εμένα δεν είναι και οι καλύτερες, γιατί στην Θάσο δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για έναν αθλητή και αναγκάζομαι να κατεβαίνω Θεσσαλονίκη ή Αθήνα για να προπονούμαι.

  Όσον αφορά το άθλημα μου, αλλά και για την πάλη, ποτέ κανένας φορέας από το νησί ή την Πολιτεία, δεν ενδιαφέρθηκε για το αν χρειάζομαι κάτι. Υπάρχουν πολλές ελλείψεις και μεγάλη αδιαφορία ταυτόχρονα.

  Το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μου που με βοήθησαν να πάω στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο κουφών που έγινε στην Σοφία της Βουλγαρίας, καθώς χωρίς την βοήθεια τους δεν θα μπορούσα ούτε να πάρω τον απαραίτητο εξοπλισμό, άλλα ούτε να βρεθώ εκεί.

  Υπήρξε στήριξη από το οικογενειακό σου περιβάλλον στην απόφαση σου να ασχοληθείς με αυτό;

  Ναι. Πάντα η οικογένεια μου ήθελε να ασχολούμαι με τον αθλητισμό και ήταν θετικοί σε ότι έκανα. Ξεκίνησα τον αθλητισμό από τα 12 στο τμήμα της πάλης στην Θάσο με προπονητή τον Νίκο Φυλακτακη, ο οποίος έπαιξε μεγάλο ρόλο σε ότι είμαι μέχρι τώρα.

  -Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη φετινή χρόνια;

  Πρώτα από όλα να είμαστε υγιείς και να μην έχουμε τραυματισμούς. Προσωπικά, θέλω να βγω πρώτος στην κατηγορία μου και να κάνω περήφανους τους οπαδούς μας, όσους με στηρίζουν αλλά και τους χορηγούς μου.

  -Ποια είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία του Πολυζώη Ρήγα; Μια διάκριση, μια πρωτιά ή μια πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες;

  Ναι φυσικά, κάτι από αυτό θα με έκανε χαρούμενο, αλλά όλα στην ώρα τους. Για την ώρα, προέχει το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει στα Ιωάννινα στις 21 Απριλίου.

  -Μένεις μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Έχεις δυσκολία με τις προπονήσεις και τους αγώνες

  Όχι. Πηγαινοέρχομαι διαρκώς. Πάω στην Σχολή, προπονήσεις κάνω στην Τριανδρία με τον Αυγερινό Μαιστρελλη οποίος με έχει βοηθήσει αρκετά και είναι εκεί για ότι χρειάζομαι.

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια