Επίσημο: Στον Παναθηναϊκό το ΟΑΚΑ για 49 χρόνια!

Έπειτα από συμφωνία του Υφυπουργείο Αθλητισμού με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα της παραχωρηθούν για 49 χρόνια οι εγκαταστάσεις του κλειστού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ.

Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου «κλειδώνει» την θέση του στο… σπίτι του, στο μέρος που συνδυάστηκε με τις πιο ιστορικές και εντυπωσιακές στιγμές στην ιστορία του και, παράλληλα, κερδίζει πάρα πολλά σε όλα τα επίπεδα.

Αρχικά, λύνεται οριστικά ένα ζήτημα που αποτελούσε… βραχνά (για το καθεστώς, το ενοίκιο και ούτω καθεξής) και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σφραγίζεται η αποκλειστική χρήση του γηπέδου, με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους για τον σύλλογο. Γι’ αυτό άλλωστε κράτησαν τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις και η συνέχεια πλέον προχωρά στο επόμενο στάδιο, αφού η σχετική διάταξη αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης: 

Έπειτα από συμφωνία του Υφυπουργείο Αθλητισμού με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα της παραχωρηθούν για 49 χρόνια οι εγκαταστάσεις του κλειστού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ (σχετική νομοθετική ρύθμιση θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα).

Η παραχώρηση εντάσσεται στη συνολική αναβάθμιση και αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, η οποία συντελείται με το πλέον επωφελή τρόπο για τον ελληνικό αθλητισμό. 

Το γήπεδο θα παραμένει στη διάθεση της Ομοσπονδίας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της σε αγώνες και προπονήσεις των εθνικών ομάδων και για τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.