«Πάρτι» στο ΟΑΚΑ με… καλεσμένη την ΑΕΚ!

Ο Παναθηναϊκός, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση, διέλυσε (100-75) την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Basketleague.

Η αναμέτρηση:

Με τρίποντο του Γκρίφιν, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-6 στο ξεκίνημα. Το νέο σουτ τριών πόντων του Νίκου Παππά ανέβασε την διαφορά στους οκτώ (4-12), με τον Δημήτρη Πρίφτη να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ένα γρήγορο τέσσερα-μηδέν έριξε την διαφορά στους τέσσερις (8-12) ενώ το τρίποντο του Οκάρο Ουάιτ διαμόρφωσε το 11-12. Ο Μέικον «τρύπησε» την άμυνα των φιλοξενούμενων και έβαλε μπροστά με 15-14 τους «πράσινους». Το φλότερ του Κέντρικ Πέρι διεύρυνε το «πράσινο» προβάδισμα στους τρεις πόντους (19-16). Με σουτ μέσης απόστασης του Έβανς, το «τριφύλλι» ανέβασε την διαφορά στους επτά (23-16). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 25-18.

Ένα γρήγορο τέσσερα-μηδέν της ΑΕΚ έριξε την διαφορά στους δύο (25-23). Με τρίποντο του Κέντρικ Πέρι, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 31-26. Το πρώτο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Νέντοβιτς εκτόξευσε την διαφορά στους οκτώ (37-29). Το τρίτο τρίποντο του Σαντ-Ρος διαμόρφωσε το 40-29 υπέρ του «τριφυλλιού». Ο Μέικον ύψωσε και ο Έβανς κάρφωσε, με το «τριφύλλι» να παίρνει προβάδισμα δεκαπέντε πόντων (46-31). Ένα μικρό σερί της ΑΕΚ έριξε την διαφορά στους δέκα (50-40). Τέσσερις διαδοχικοί πόντοι του Γιώργου Παπαγιάννη διαμόρφωσαν το 54-40, σκορ το οποίο ήταν και το τελικό για το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Το τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου ανέβασε την διαφορά στους δεκαεπτά (60-43). Ο Έλληνας φόργουορντ ευστόχησε σε νέο σουτ τριών πόντων, διαμορφώνοντας το 64-46. Το τέταρτο τρίποντο του Παπαπέτρου στο δεκάλεπτο εκτόξευσε την διαφορά στους εικοσιτρείς (70-47). Με σουτ τριών πόντων του Κασελάκη, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 76-49. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στο +26 (79-53).

Ο Καββαδάς βρήκε με εξαιρετικό τρόπο τον Σαντ-Ρος, με τον τελευταίο να τελειώνει την φάση και να διαμορφώνει το 81-55. Ένα γρήγορο επτά-μηδέν της ΑΕΚ έριξε την διαφορά στους εικοσιένα (83-62). Με σουτ μέσης απόστασης του Σαντ-Ρος, η διαφορά ανέβηκε και πάλι στους είκοσι (85-65) ενώ το τρίποντο του Μέικον διαμόρφωσε το 88-65. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικά, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μία άνετη νίκη με 100-75 και να πηγαίνει στο 6-1.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 54-40, 79-53, 100-75

Το Prasinoforos.gr είναι ανεξάρτητο Παναθηναϊκό αθλητικό site. Δεν ανήκει σε κανένα εκδοτικό όμιλο, δεν εκφράζει καμία επίσημη θέση και δεν υπηρετεί κανένα συμφέρον, παρά μόνο την αγάπη για τον «Σύλλογο μεγάλο». Ξεκινήσαμε σαν blog και στις 6 Σεπτεμβρίου 2014 λανσαρίσαμε το site στη σημερινή του μορφή. Από τότε καλύπτουμε κάθε έκφανση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, και όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα.